Actualitate

Rareș Bogdan aruncă bomba. Uite de cine a fost prostit Klaus Iohannis și greșeala PNL-ului

Rareș Bogdan, prezentatorul emisiunii ”Jocuri de putere” a vorbit despre actuala situație politică și consideră că noua lege electorală este ”un blat ordinar între PNL și PSD”.

”Această campanie mi s-a părut anostă, inexistentă! După alegeri trebuie regândită această lege, care a fost de fapt un blat ordinar între PNL și PSD, iar președintele Iohannis, care putea interveni, s-a lăsat prostit de baronii liberali”, a precizat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan crede că în privința alegerilor din Capitală, PNL a făcut o greșeală strategică pentru că nu s-a retras în favoarea lui Nicușor Dan.

”Dacă PNL ar fi avut un strateg, la nivelul campaniei electorale, Cătălin Predoiu, care are 24% s-ar fi retras în favoarea lui Nicușor Dan, care are un scor de 20%, pentru că votanții lui Cătălin Predoiu, în proporție de 90%, merg spre Nicușor Dan. Votanții lui Nicușor Dan, care sunt votanți anti-sistem, nu merg decât în proporție de 40% spre Cătălin Predoiu, în cazul unei retrageri a lui Predoiu. Ei ar fi putut negocia ca votanții USB din Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 4 și Sectorul 6 să voteze candidații PNL și în momentul acela PNL avea o șansă uriașă în cele patru sectoare. În momentul acesta, Alexandru Nazare are o problemă cu votanții de peste 15% ai lui Clotilde Armand, deci candidatul USB este principalul pericol pentru Alexandru Nazare, astăzi și în plus vine Tomac cu 10%. Votanții PMP la Sectorul 2 îi crează o problemă lui Dan Cristian Popescu. Votanții USB la Sectorul 4 îi crează o problemă lui Sava și aceiași votanți ai USB îi crează o problemă lui Mironescu la Sectorul 6. Deci, dacă PNL avea minte în cap, Cătălin Predoiu își negocia funcția de președinte executiv al partidului, făcea o retragere istorică și îl aduce pe Nicușor Dan ca lider în cadrul PNL. Cu susținerea PNL acesta câștiga primăria Capitalei, luau patru sectoare din cele șase, cu ajutorul retragerii votanților USB și mai făceau ceva: reușeau să atragă o bună parte din votanții anti-sistem hipsteri, bloggeri, oameni care sunt anti-politică veneau toți către PNL. Puteau să restarteze PNL pentru alegerile din toamnă.

Odată cu câștigarea alegerilor pentru București făceau o restartare a partidului pentru alegerile din toamnă. Așa, vor avea o problemă uriașă, pentru că Nicușor Dan va reuși să aibă un scor mare în Consiliul General și își va duce campania mai departe de captare a electoratului nemulțumit de PSD și PNL și în toamnă va lansa Uniunea Salvați România, care va concura la atragerea nemulțumiților de către cele două partide mainstream, PSD și PNL, cu Marian Munteanu, care va merge pe o zonă mai patriotică, mai naționalistă. De fapt, cele două mari partide vor fi sub asediul celorlalte două partide, pentru că ALDE și PMP nu reprezintă alternative, sunt niște mici ciupercuțe, iar UNPR nu mai există. Practic, votanții UNPR se vor îndrepta masiv către Marian Munteanu care va putea lua 15%, Nicușor Dan un 10%, iar viitorul Parlament vom vedea două noi forțe: Uniunea Salvați România și Alianța Noastră a lui Marian Munteanu. Alegerile locale nu sunt importante doar pentru cum va arăta administrația locală în următorii patru ani ci și pentru ceea ce reprezintă bătălia din toamna politică. PNL avea o șansă, dacă înțelegea importanța cooptării lui Nicușor Dan și a oamenilor din jurul lui, în cadrul PNL, într-o încercare de restartare a partidului”, a mai precizat Rareș Bogdan.

blank