Actualitate

Klaus Iohannis a schimbat din funcție 4 judecători și 5 procurori

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete privind eliberarea din funcţie a 4 judecători şi 5 procurori. Aceștia au fost eliberați din funcție pentru că urmează să se pensioneze. Totodată, Klaus Iohannis a semnat și un decret de încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a chestorului de poliţie Vlăsceanu Venceron.

Conform Administrației Prezidențiale, decretele de eliberare din funcţie ca urmare a pensionării îi vizează pe următorii: Petru Ionescu – preşedinte al Judecătoriei Însurăţei, Adriana Mihaela Pintea – judecător la Curtea de Apel Constanţa, Simina Purice – judecător la Judecătoria Oneşti, Valeria Cormănencu-Stanciu – judecător la Curtea de Apel Iaşi, Theodor Duţu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, Victor Voinea – procuror şef al Biroului teritorial Teleorman din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Constantin Bulgaru – Biroul teritorial Vaslui din cadrul DIICOT, Georgeta Voicu – procuror şef al Biroului judiciar din cadrul Serviciului teritorial Bucureşti al DIICOT, Verginica Simionescu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, el a acordat gradul de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, colonelului Petrescu Florin-Alexandru din Ministerul Apărării Naţionale, începând cu data de 15 mai.

blank