Actualitate

Ies la iveală tot mai multe măgării ale lui Secureanu, managerul de la Malaxa

Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu nu prea mai are pe unde scoate cămășa șia asta pentru au ieșit la iveală tot mai multe măgării făcute cu bună științ. De la plata unor facturi personale, până la plata cheltuielilor de la Centrul Rezidential pentru Persoane de varsta a III-a din Râmnicu Vâlcea inaugurat anul acesta, eveniment la care au participat Blaga și Gorghiu. Toate facturile erau achitate din banii spitalului Malaxa.

 

Pe 3 martie 2016, a avut loc la Ramnicu Valcea, inagurarea Centrului Rezidential pentru Persoane de varsta a III-a, eveniment la care au participat si copresedintii Partidului National Liberal, ALina Gorghiu si Vasile Blaga. Investitita a fost integral realizata de catre Fundatia “Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de Ierusalim – Cavalerii de Malta”, in colaborare cu Primaria din Ramnicu Valcea, care a pus la dispozitie terenul si cladirea initiala, in baza unui contract de concesionare pe o durata de 40 de ani.

La vremea respectivă se spunea că inițiatorul acestui centru este conf. univ. dr. Adrian Secureanu, managerul Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucuresti care era prezentat drept un ”tip modest, tacut, tenace, dedicat si – extrem de pretios si de rar, la noi – fara sa exerseze vreo suficienta tantosa de extractie periferica. Dupa ce a transformat, in urma cu numai cativa ani, lacasul de sanatate din soseaua vergului din Capitala, intr-o veritabila bijuterie a sistemului sanitar bucurestean, dl. Adrian Secureanu s-a 

implicat si a transformat in realitate si un proiect care aduce o nesperata raza de speranta in viata celor mai varstnici dintre noi: Centrul Rezidential pentru persoanele de varsta a III-a, din Ramnicu Valcea. Intr-o tara in care senectutea implora sa nu mai fie asociata cu neputinta, boala si inutilitatea sociala, edificiul din Ramnicu Valcea pare desprins dintr-o alta lume. O lume a respectului si a dragostei. O lume a normalitatii.”

Numai că centrul, nu mai funcționează în prezent și se pare că totul a fost o mare țeapă. 

Tot despre centru se spunea că fost pus in opera de Ordinul Cavalerilor de Malta – ordin al carui Mare Prior este dl. conf. univ. dr. Adrian Secureanu. 

”Situat pe strada Ostroveni, la numarul 97, locul te invaluie cu un zambet de padure si cu o indescriptibila senzatie de „acasa” de cum pasesti pe poarta imensului domeniu, de peste 10.000 de mp, unde este amplasata cladirea edificiului pentru batrani. O alee impecabil asfaltata musca molcom din palcul des de copaci tineri, ce boltesc peste drumul, care se opreste in intrarea principala a Centrului. Odata ajunsi in fata intrarii impozante, dar extrem de primitoare, citim: „Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de Ierusalim – Cavalerii de Malta”. Intregul proiect a fost pus in opera de Ordinul Cavalerilor de Malta – ordin al carui Mare Prior este dl. conf. univ. dr. Adrian Secureanu! Ordinul a fost infiintat in secolul XI si, inca de la inceput, s­i-a pus intreaga existenta in slujba umanitatii. Inca un motiv care ne face sa intelegem cine este si de ce face, ceea ce face cu atata daruire, managerul Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucuresti.”

Numai că imediat, Ordinul cavalerilor de Malta a reacționat: ”Dl. Adrian Secureanu folosește numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, cu scopuri exclusiv pecuniare şi personale, ducând în eroare potenţiali donatori sau finanţatori”.

În realitatea, Cei care controlează instituția sînt el, persoană fizică, prin asociere cu o fundație a lui, Fundația Mare Priorat Român Autonom deși fundația se revendică din Ordinul Cavalerilor de la Malta și are sediul pe strada Grădiștea Floreștilor, București, taman adresa casei pe care și-o construiește managerul de la Malaxa.

Malaxa a plătit curentul pentru fundația lui Secureanu

Căminul din Vîlcea al lui Secureanu se închide imediat după inaugurare. El nu funcționează nici măcar o zi. O farsă, ca atîtea altele.

În iulie 2016, managerul aruncă în lehamite ”fetelor de la conta” factura fiscală nr GDM2016 1758, emisă de către GDM Logistic SRL pentru căminul său de bătrîni din Vîlcea.

Si asta nu e tot. Florin Secureanu a amenajat bucatoria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc la repezeala si pe nbani multi. Dortarea s-a făcut fara licitatie si tot pe bani multi. Bonus, in mandatul lui Secureanu se faceau operatii la clinici private decontate de Spitalul Malaxa.

În concluzie, un alt hoț va fi prins de procurori. La cate dovezi sunt ar putera sa stea ani buni dupa gratii, dar să nu uităm că traim în România.

IMG_8363-1 IMG_8364

 

blank