Editorial

Băsescu pierde pe mâna lui Turcescu sau invers?

Sarabanda prezenței lui Robert Turcescu pe listele cu candidați la alegerile locale ale Mișcării Populare s-a încheiat cu tăcere. Dacă ar fi fost o simplă intoxicare știrea (cvasioficială, la momentul emiterii ei) că fostul ziarist acoperit (sau acoperit ziarist, cum vreți s-o luați) candidează pentru primăria sectorului 5, conducerea partidului lui Traian Băsescu n-ar fi eliminat din citirea listei cu candidaturile tocmai Capitala. Traian Băsescu nu mai poate da vina, din nou, pe lipsa de onestitate a candidaților – despre credibilitatea tinzând spre zero a celui care înfierea ”acoperiții” din politică și din presă și care s-a devoalat singur ca făcând parte din categoria multblamată, nu avea de ce să afle dintr-un c.v. prezentat la partid, doar știe o țară întreagă.

Traian Băsescu tocmai arată că nu mai are fler în ceea ce dorește populația să afle. A fost nevoie să-l arunce pe Turcescu pe piață ca să afle că românii nu înghit turnătorii (sau i-a propus să candideze, tocmai pentru a descoperi și singur că șansele îi sunt minime, având în vedere contestatarii pe care îi are).

Astfel, ședința festivă a Mișcării Populare de prezentare a candidaturilor la locale s-a dovedit, de departe, un mare fiasco, ceea ce arată tuturor extrem de clar că fostul președinte Băsescu n-a mai găsit oameni de calitate cu care să se înconjoare. Iar cazul Turcescu este doar un exemplu. Avem, în plus, candidatura de la Primăria Oradea, a lui Horia Vuşcan, cel condamnat pentru uciderea din culpă a trei persoane, într-un accident rutier. Au trebuit să-l retragă și pe el. Pentru o ședință festivă, două bâlbe dă măsura credibilității întregii formațiuni.

blank