Sport

A dictat mafia pariurilor din tenis rezultatul Simonei Halep la Australian Open?

Un fost jucător de tenis, din Africa de Sus, a provestit, jurnaliștilor BBC, sub protecția anonimatului, despre influența mafiei asupra două turnee de categorie Masters, acum vreo doi ani. Cele două turnere despre care s-a făcut vorbire sunt printre cele mai importante din circuit (participă jucători din Top 10 ATP și WTA). Fostul jucător afirmă că toată lumea din circuit știe, dar nimeni nu ripostează față de acest lucru: „Există trei grupuri ale mafiei pariurilor, fiecare mafie operează cu oamenii ei. Au mulți oameni în interior și se folosesc de 50-60 de conturi deschise la casele de pariuri online, dar în orase diferite, împrăștiate pe tot globul. Se plasează sume mici, concomitent, iar la final se obține un profit destul de mare. Noi știm cine sunt cei care fac blaturi. Ca jucător, îți dai seama imediat atunci când adversarul trimite mingea în mod intenționat în aut”, a completat fostul sportiv.

Conform anchetei BBC, 28 de jucători profesioniști de tenis sunt bănuiți că au făcut blaturi pentru câștiguri la pariuri. Dintre aceștia, 16 sunt din Top 50 ATP, iar opt participă la ediția din acest an a Australian Open. Pariurile sunt de ordinul câtorva mii de euro dar, cumulate de pe mai multe conturi, ele pot aduce venituri de sute de mii și chiar milioane de euro!

Times a preluat din mers ancheta BBC și a descoperit cum pariorii profesioniști au plătit cu mii de euro jucători de tenis, pentru informații relevante în ceea ce privește forma fizică a participanților la turneul de mare Șlem de la Wimbledon (editia din 2015).

Pariuri de milioane au fost făcute și pentru Australian Open, turneul unde Simona Halep a fost învinsă, surprinzător, din primul tur.

 

blank