Actualitate

Vânătoare cu peripeții la Balc

În 2005, Ion Țiriac a început vânătoarea organizată de pe domeniul de la Balc. De atunci, an de an în România vin la vânătoarea organizată de Ion Țiriac numai oameni unul și unul. Tot de atunci își fac apariția an de an și reprezentanții organizațiilor care iubesc animalele.balcc_28261700

Vânătoarea de anul acesta organizată de Țiriac nu a fost nici ea lipsită de peripeții. Poliția a fost chemată să intervină, spre nemulțumirea organizatorilor, după ce un cetățean a sunat la 112. Un reprezentant al unei organizații care luptă împotriva abuzurilor contra animalelor a solicitat un echipaj de poliție și a cerut oprirea imediată a vânătorii pe motiv că este ilegală.

Anul acesta, printre invitații lui Ion Țiriac se numără Wolfgang Porsche, Franz Rauch și Stefano Ricci, designer vestimentar Italian și prințul Dimitrie Sturdza.

Prințul Dimitrie Sturdza a spus că nu știe dacă va fi ultima partidă de vânătoare de la Balc, dar crede că ar fi păcat, pentru că 200 de localnici și-ar pierde locurile de muncă.

„Mai arătăm la băieţii ăştia, care sunt importanţi, din afară, că se poate şi în România. Și să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România. Si aici s-au făcut legăturile. Nu aici, dar aici s-a arătat că se poate”, a spus prințul Dimitrie Sturdza.

Vânătoarea de anul acesta ar putea reprezenta ultima întâlnire a bogaților lumii la Balc. Contractul dintre omul de afaceri şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească.

blank