IT&C, Stiri

Setările Google Chrome care te vor ajuta să economisești din traficul de date pe mobil

Pentru a economisi din traficul de date atunci când folosiți Chrome pe mobil, aveți câteva unele opțiuni viabile atât pe Android, cât și pe iOS.

trafic-de-date-chrome

Pentru mulți dintre posesorii de smartphone din ziua de astăzi, mai mulți GB de trafic înseamnă automat un consum mai mare de date din partea lor. Unele persoane care se descurcau înainte cu 300-400MB pe lună au ajuns să consume peste 2GB acum. În aceste condiții, încă mai este important să fie știute anumite metode prin care puteți economisi din traficul de date lunar pe dispozitivul mobil.Google Chrome, probabil cel mai folosit browser, vă oferă câteva opțiuni prin care puteți realiza acest lucru.

Cei de la Lifehacker menționează două soluții foarte bune. Mai întâi va trebui să faceți click pe meniul din dreapta sus reprezentat de cele trei punct, iar apoi pe opțiunea ”Settings”. Mai jos, sub ”Advanced”, veți găsi ”Bandwidth Management”. În cadrul acesteia, puteți modifica două setări.

În primul rând, aveți opțiunea ”Preload webpages”. De obicei, aici este presetat ”Only on Wi-Fi”. În cazul în care este setat ”Always”, sau ”Never”, este indicat să schimbați. Veți beneficia de o viteză mai mare, însă va fi consumat mai mult trafic, motiv pentru care acest lucru trebuie să funcționeze doar când sunteți conectați la Wi-Fi.

În al doilea rând, aveți opțiunea ”Reduce Data Usage”. Astfel, site-urile vor fi compresate înainte de a se încărca și va fi ocupată mai puțină lățime de bandă. Pe lângă consumul de date pe mobil, Google Chrome se confruntă cu anumite probleme și pe varianta de desktop.

blank