IT&C, Stiri

WhatsApp vă permite să efectuaţi apeluri telefonice prin VoIP

După o lungă perioadă de speculaţii, creatorii WhatsApp au introdus în sfârşit posibilitatea efectuării de apeluri vocale folosind populara aplicaţie de chat.

whatsapp-voice-calling-VoIP

De aproximativ un an am început să discutăm despre apeluri vocale introduse în WhatsApp, iar acum, acestea au devenit realitate. În teorie, funcţia este activă pentru toată lumea. În practică, mai există câteva aspecte pe care trebuie să le aveţi în vedere pentru a profita de ea.

Pentru că este foarte dificil să propagi o funcţie nouă instant pentru toţi cei 700 de milioane de utilizatori WhatsApp, cel puţin iniţial, doar posesorii de terminale cu Android vor putea vorbi la telefon prin intermediul popularei aplicaţii. Mai mult decât atât, aceştia din urmă, pentru a profita de apeluri VoIP, vor fi nevoiţi să folosească un smartphone sau o tabletă cu Android 5.0 sau Android 4.4 KitKat. De asemenea, versiunea de WhatsApp 2.11.531 este şi ea obligatorie. În teorie, s-ar putea să puteţi primi sau iniţia apeluri şi cu versiunea 2.11.528, dar acest aspect nu a fost confirmat.

Dacă vă număraţi printre cei privilegiaţi şi puteţi vorbi la telefon folosind WhatsApp, aveţi în vedere faptul că înainte de vorbi cu cineva pentru prima oară, va trebui să-l sunaţi şi să vă aşteptaţi la un apel ratat. În acest mod, se activează funcţia VoIP şi pentru cel apelat. Ulterior, ar trebui să nu mai întâmpinaţi astfel de probleme.

blank