IT&C, Stiri

VIDEO: Microsoft Surface Hub. Aşa vor arăta televizoarele peste câţiva ani!

Microsoft a prezentat aseară, cu ocazia preview-ului la Windows 10, noul dispozitiv Microsoft Surface Hub, un gadget revoluţionar care, credem noi, anticipează viitorul televizorului.

Microsoft Surface Hub

Microsoft Surface Hub vine sub forma unei tablete uriaşe, cu diagonală de 84”, rezoluţie 4K şi o suprafaţă tactilă specială care permite utilizarea mai multor instrumente, aplicaţii şi funcţii în acelaşi timp.

Microsoft Surface Hub are, sub carcasa, un adevărat computer care rulează Windows 10 şi include cameră video, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi sau NFC.

Potrivit celor de la Microsoft, noul gadget include si o serie de senzori care va face relatia cu utilizatorul cu adevărat naturală, fără să prezinte detalii. Multe dintre funcţii vor fi, cel mai probabil, importate de la consola Xbox şi vor permite controlul vocal şi prin gesturi a tabletei-televizor.

Pe noul gadget vom putea accesa orice tip de conţinut multimedia, de la filme, la jocuri, reţele de socializare etc. În plus, vom putea vedea pe ecran conţinutul transmis de pe un telefon sau o tabletă.

Microsoft nu a prezentat detalii despre preţ, configuraţie hardware sau disponibilitate.

Cert este că acest prototip anticipează, dincolo de instrumentul de business promovat de Microsoft , televizoarele viitorului.

Adevărate computere, cu ecrane uriaşe, tactile, care vor înlocui mai toate gadgeturile pe care le avem în prezent în sufragerie.

 

blank