Social, Stiri

Vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie

Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu se numără printre clădirile ce vor fi scoase la vânzare de Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi artistice, alături de monumente precum Castelul Teleki şi Cula Greceanu.

Vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie

A descoperi tainele unor clădiri istorice precum Castelul Teleki, Castelul Pogany, Cula Greceanu şi vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu în calitate de proprietar, nu doar de vizitator ar putea părea un simplu joc al imaginaţiei. În prezent, însă, Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, oferă publicului ocazia de a oferta şi de a achiziţiona clădiri care, cu sute de ani înainte, erau însufleţite de figuri marcante ale istoriei naţionale, informează un comunicat.

Din portfoliul de proiecte Artmark s-a creat divizia Historical Estate, sub deviza „Unique Homes for the Connoisseur of Life”. Pentru prima oară în România, după modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă dedicat proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice.

Potrivit comunicatului, Artmark Historical Estate reprezintă, pe lângă funcţia vizibilă de business, o soluţie practică privind problema atât de mediatizată a conservării mărturiilor istorice şi a patrimoniului imobil românesc.

blank