Politic, Stiri

TARICEANU: Sefii serviciilor secrete trebuie sa intruneasca un consens la nivelul partidelor politice

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului si candidat independent la presedintie, considera ca sefii serviciilor secrete trebuie sa intruneasca un consens la nivelul partidelor politice pentru ca schimbarea sefului statului sa nu conduca si la schimbarea conducerii acestor servicii.

calin-popescu-tariceanu-11

“Ma preocupa foarte mult dorinta sefilor serviciilor secrete de a fi personaje publice foarte vizibile. Nu cred ca acesta e rolul lor. In Marea Britanie sau in Israel, seful serviciilor secrete nu apare in public. As prefera, la nivelul serviciilor secrete, sa existe o alegere care sa dea stabilitate si credibilitate acestor servicii in asa fel incat ele sa nu fie banuite de partizanat sau influente politice.

Pentru acest lucru, persoanele desemnate in aceste functii trebuie sa intruneasca un oarecare consens la nivelul partidelor politice pentru ca, la schimbarile de conducere, la presedintia Romaniei, sa nu survina schimbarile acestea. Asta este perspectiva pe care as vedea-o in ceea ce priveste functionarea serviciilor secrete”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu duminica seara, la Romania TV.

blank