Politic, Stiri

Iohannis a SCĂPAT de dosarul în care era acuzat de de CONFLICT DE INTERESE

Parchetul General a clasat dosarul în care Klaus Iohannis era acuzat de conflict de interese, după ce ar fi semnat, din funcția de primar al Sibiului,  un contract cu o tipografie care era  deținută de către FDGR,  al cărui președinte era la acea vreme.  Procurorii Parchetului General au clasat plângerile penale făcute în dosar,  pe numele lui Klaus Iohannis de Agenția Națională de Integritate (ANI) și de Marius Albin Marinescu.

iohannis

Inspectorii de integritate ceruseră Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis după ce au constatat că, în 2010, în timp ce ocupa funcţia de primar al municipiului Sibiu, a semnat un contract cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era.

În decembrie 2010, ANI anunța că Iohannis a semnat un contract între Primăria Sibiului şi tipografia Honterus S.R.L., societate comercială deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.). Preşedintele FDGR a fost, din 2002 până în 2013, primarul Sibiului. De aici, inspectorii au tras concluzia că primarul Sibiului se află în conflict de interese. Atît de natură penal cât și administrativă.

ANI susținea că obiectul contractului, semnat cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ și penal de către Klaus Iohannis, îl constituie servicii de informare și publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operațional: Creșterea Competitivității Economice 2007 — 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public”.

De asemenea, Klaus Iohannis a aprobat, în perioada ianuarie — iunie 2011, trei facturi fiscale în vederea efectuării plăților către prestator (SC Tipografia Honterus SRL).

blank