Politic, Stiri

Grupurile PDL şi PNL vor sesiune extraordinară la Cameră pentru REEXAMINAREA LEGII CAS.

Liderii deputaţilor PDL şi PNL cer, printr-o scrisoare deschisă, liderilor grupurilor parlamentare ale PSD, PC, UDMR şi minorităţi să dea curs solicitării de a se organiza o sesiune extraordinară a forului legislativ, în 19 august, pentru reexaminarea legii CAS.

2012_08_17_votare_la_parlament1_rsz_92235100_35035800_48239900

Scrisoarea deschisă a fost adresată de Tinel Gheorghe (PDL) şi George Scutaru (PNL) liderilor acestor grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor, respectiv Marian Neacşu (PSD), Bogdan Ciucă (PC), András-Levente Mate (UDMR), Varujan Pambuccian (grupul minorităţilor naţionale).

Liderii deputaţilor democrat-liberali şi liberali amintesc faptul că în 2 iulie toate grupurile parlamentare au votat şi aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%, iar în 23 iulie preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a actului normativ.

„Având în vedere faptul că iniţiativa legislativă de reducere a CAS cu 5% asumată de Guvernul Ponta ar urma să intre în vigoare pe 01.10.2014, considerăm că dezbaterea în timpul sesiunii ordinare (începând cu 1 septembrie) ar fi mult prea întârziată pentru aplicarea acesteia conform angajamentului luat de Victor Ponta şi PSD. De aceea vă cerem să daţi curs solicitării noastre de a organiza o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în data de 19 august 2014, pe ordinea de zi aflându-se cererea de reexaminare a Preşedintelui României asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. În caz contrar, se va dovedi încă o dată că toată dezbaterea guvernului pe care cu onoare îl susţineţi pe această temă, nu a fost decât o amăgire în scopuri electorale a mediului de afaceri”, menţionează în scrisoare liderii deputaţilor PDL şi PNL, potrivit mediafax.ro.

blank