Breaking News, Stiri

Judecătorul Stan Mustaţă, ridicat astăzi de DNA, pentru luare de mită

Magistratul este unul din membri completului care judecă dosarul ICA şi al lui Mihai Stoica

 judecatorul-stan-mustata

Judecătorul Stan Mustaţă, unul dintre magistraţii din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul ICA, în care este acuzat Dan Voiculescu, a fost ridicat, marţi dimineaţă, de procurorii DNA, chiar înainte de a intra în sala de judecată. Mustaţă este acuzat că ar fi primit mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar aflat pe rol. Magistratul judeca şi dosarul lui Meme Stoica.

DNA a trimis deja la CSM cererea de încuviinţare a reţinerii judecătorului.

Judecătorul Stan Mustaţă trebuia să judece, marţi, împreună cu un alt magistrat, apelurile formulate în dosarul în care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

La termenul din 8 aprilie, judecătorul Stan Mustaţă a formulat o cerere de abţinere. Judecătorul arăta că, în urma unor materiale de presă “neadevărate”, în care se relatează presupuse interese ale sale în acest dosar, formulează cererea de abţinere, pentru eliminarea oricăror dubii sau suspiciuni. Cererea a fost respinsă, astfel că Stan Mustaţă a continuat să judece acest dosar.

Băsescu avea întâlniri de taină cu judecătorul

În vara anului 2012, preşedintele Traian Băsescu a mărturisit, într-o emisiune la TVR, că s-a întâlnit “cu doi judecători la o cafea”, înainte de a face numirile la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie. Preşedintele spunea atunci că a invitat doi judecatori “cu dosare impecabile, unul de la Curtea Supremă, altul de la Curtea de Apel Bucureşti”.

Potrivit ziuanews.ro, cei doi judecatori cu care s-ar fi întâlnit atunci şeful statului sunt Anton Pandrea – fostul preşedinte al Secţiei Penale de la instanţa supremă, şi Stan Mustaţă – şeful Secţiei Penale de la Curtea de Apel Bucureşti. Niciunul dintre judecători nu a confirmat atunci informaţiile legate de întâlnirea cu Traian Băsescu.

Judecătorul Stan Mustaţă, care s-a abţinut la termenul din 8 aprilie în dosarul “Telepatia”, a fost ridicat. în această dimineaţă, de procurorii DNA, cu mandat de aducere, chiar de la sediul Curţii de Apel Bucureşti, fiind suspectat de luare de mită.