Sexul anal devine placut insa nu de prima data, ci dupa ce organismul se obisnuieste cu el. Primele incercari pot fi dureroase, poti chiar si sangera putin. Acelasi lucru il putem spune si in cazul sexului normal, unde si acolo exista un disconfort, dar si sangerarari.

Disconfortul poate fi diminuat prin relaxare, lubrifierea zonei intime si prin foarte mult preludiu.
In ciuda tuturor afirmatiilor cum ca sexul anal duce la incontinenta fecala, largirea anusului sau fisuri anale, nu exista niciun caz in care sexul anal sa fi fost facut de comun acord si fara miscari violente si sa fi dat astfel de traumatisme.
Pe de alta parte, in cazul in care nu se foloseste lubrifiant si se forteaza penetrarea pot aparea probleme. Zona anala nu se lubrifiaza natural, precum cea vaginala, de aceea trebuie evitata orice fel de durere si neplacere prin folosirea unui lubrifiant cumparat din comert.
Griji mari trebuie facute atunci cand se folosesc jucarii sexuale sau se practica fistingul… atunci riscul de perforare rectala si de fisuri anale creste simtitor. Principalele simptome care apar in acest caz sunt: febra, durerea ascutita si presiunea in abdomen. In acest caz trebuie facut de urgenta un control medical.
Sexul anal (ca si oricare alta activitate sexuala) are un risc foarte mare de transmitere a BTS-urilor. Astfel, pentru a te proteja trebuie folosit mereu prezervativul, mai ales daca ai mai multi parteneri! Ideal ar fi sa folosesti prezervativul chiar si atunci cand ai un partener stabil.
O alta problema care tine de practicarea sexului anal este transmiterea infectiei cu Escherichia coli (E.coli) din anus catre vagin. Aceasta bacterie cauzeaza dureri si disconfort abdominal mare si infectii urinare. E.coli parcurge cu usurinta distanta dintre anusul feminin si caile urinare, iar sexul anal poate facilita acest transfer, mai ales daca mai intai se face penetrarea anala, iar apoi vaginala. Niciodata nu trebuie facut mai intai sexul anal, iar apoi, fara a-ti spala bine partile intime, sa se treaca la sex oral sau vaginal!
Cat timp igienizarea organelor intime se face in conditii optime, riscul aparitiei infectiei cu E.coli este foarte mic.
Asadar, daca ai grija ca zona anala sa fie lubrifiata, ca penetrarea sa se faca incet si fara dureri, cat timp folosesti prezervativul si iti speli bine zonele intime cand vrei sa treci de la sexul anal la cel vaginal, riscul ca sanatatea ta sa fie afectata este destul de mic. Dar daca nu respecti aceste reguli de fiecare data… o faci pe propria ta raspundere si iti pui sanatatea in joc.

Citeste si...
Transpiraţia excesivă poate fi un semnal!