Până la finele acestui an vom avea o taxă de poluare, “Grupul de lucru va prezenta o variantă finală”, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a precizat că, de la începutul anului viitor, şoferii care poluează vor fi obligaţi să plătească o taxă. „Facem măsurători cu ajutorul colegilor de la protecţia mediului, nu mai vrem maşini care poluează. Eu am pus un termen, până la finele acestui an să găsim o formulă finaşă, la începutul anului viitor să intre în vigoare, cu un termen de tranziţie de 31 martie”, a declarat, Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, prezentă la emisiunea „Punctul de întâlnire”, difuzată de antena 3.

Citeste si...
RATB a reacționat după ce o fetiţă a alergat pe şinele de tramvai pentru că vatmanul nu a mai deschis uşile să coboare şi bunicul său

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. La acea vreme, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii.