Featured, IT&C

De ce gamerii adoră jocurile pe calculator?

Pofta vine mâncând. Iar în cazul jocurilor pe calculator, jucând. De aceea, este destul de complicat pentru o persoană nongamer să înțeleagă de ce gamerii au dezvoltat această pasiune față de jocurile virtuale. Dar, chiar și fără a aduce în discuție un joc anume, privind jocurile pe calculator în mod obiectiv și general, dacă ne acordăm puțin timp pentru a le analiza, putem înțelege într-o anumită măsură ce le face atât de atractive. Există nenumărate motive pentru care gamerii adoră aceste activități, iar cele mai ușor de identificat sunt următoarele:

 

5 Motive pentru care gamerii sunt gameri

 

#1 Confort maxim pentru trup, stimulare pentru suflet

 

Jocurile au acea putere de a te atrage în lumea lor mai ales atunci când nu-ți lipsește nimic din punct de vedere fizic. Iar pentru creier, mai ales după o zi grea la școală sau la serviciu, acesta este un lucru extraordinar. Te așezi confortabil într-un scaun gaming care să-ți țină coloana într-o poziție sănătoasă, alegi cu joc vrei să te delectezi și îl lași să-și exercite magia asupra sistemului tău nervos. Este o experiență unică care te ajută să te relaxezi, dar în același timp te ține treaz și alert.

 

#2 Provocarea jocurilor dificile

 

Jocurile care constituie o provocare strașnică sunt cele pe care gamerii le apreciază în mod deosebit. Simți un sentiment aparte de satisfacție și împlinire atunci când reușești să rezolvi misiuni dificile. Și cu toate că acest motiv nu se aplică chiar la toți gamerii, cei mai mulți dintre ei știu să guste un joc care îi stimulează intens din punct de vedere intelectual.

 

#3 Singuranța pe care și-o oferă aliații

 

Mulți gameri s-au apucat de jocurile pe calculator la îndemnul prietenilor. Când amicii povestesc cu orice ocazie cât de distractiv este să te joci la calculator, este imposibil să nu se prindă și de tine  microbuljocurilor. În plus, să joci în echipă cu cineva care îți este aproape și în viața de zi cu zi este o experiență cu adevărat deosebită.

 

#4 Deliciul competiției cu oameni necunoscuți

 

Pentru unele persoane este foarte greu să lege noi relații, sau chiar să inițieze conversații. Mai ales după o anumită vârstă. Când nu mai ești obligat de societate să interacționezi cu cei din jurul tău așa cum se întâmplă la școală, în special în cazul în care lucrezi în compania unui grup restrâns, riști să te izolezi. Iar pentru o ființă socială așa cum este omul, starea de izolare este una extrem de periculoasă care poate duce la instalarea depresiilor. Cu toate acestea, un mod simplu și practic pentru a o evita este constituit de jocurile pe calculator.

 

Jocurile în rețea precum World of WarCraft, Minecraft sau multe altele de acest fel sunt ocazia perfectă de a cunoaște oameni noi și a lega conversații. Când ai un subiect de discuție comun, este mult mai ușor să faci primul pas și să începi să relaționezi. Ba mai mult, profiți și de plăcerea de a te lua la întrecere și a te angaja în curse virtuale cu oameni de pe tot globul.

 

#5 Senzația de deconectare

 

Indiferent dacă sursa de stres este la locul de muncă, în cercul de prieteni, sau chiar în familie, fiecare dintre noi se confruntă că situații delicate cărora trebuie să le facă față. Uneori însă, acestea pot fi atât de complicate încât să-ți dea senzația că te copleșesc. Și atunci, dacă nu găsești o sursă de evadare, poți ceda nervos.

 

Pentru cei care se confruntă cu situații stresante în mod regulat, jocurile video se transformă în acea portiță de scăpare din realitate și regăsire a propriului echilibru. Uneori nu este nevoie de mai mult decât să apeși un buton de switchpentru a-ți recâștiga calmul, iar acel buton îl regăsești rapid într-un joc care te atrage.

 

În loc de concluzie

 

Gamerii sunt gameri pentru o mulțime de motive. Unele pot părea nejustificate din punctul de vedere al unnei persoane căreia nu-i plac jocurile video, dar cu cele mai mult toată lumea poate fi de acord. Printre motivele obiective pentru care poți ajunge să iubești jocurile pe calculator se numără:

 

・confortul fizic;

・stimulul mental;

・senzația de apartenență;

・cunoașterea unor oameni noi;

・evadarea din realitate.

 

Cu alte, cuvinte experiențe pe care fiecare dintre noi caută să le descopere în hobby-urile pe care le are.

blank