S-au aprins cele 3 milioane de luminițe de sărbători!

lumini 1

 Luminițele de sărbători au fost aprinse vineri seara, de la esplanada cu statui din Piața Universității, de primarul Sorin Oprescu. Aproape trei milioane de beculețe împodobesc Capitala pe un traseu de 23 de kilometri. La esplanada cu statui s-a organizat, pentru al doilea an consecutiv, „Bucharest Christmas Market“, un târg de Crăciun care va fi deschis până pe 5 ianuarie.

Înainte de a aprinde luminiţele de sărbători, de pe esplanda cu statui din Piaţa Universităţii, Sorin Oprescu a spus că toată copilăria lui şi-a dorit să vadă Capitala strălucind şi le-a urat „La mulţi ani!“ celor care îşi serbează onomastica de Sfântul Nicolae, dar şi tuturor bucureştenilor şi românilor.

lumini

Luminiţele de iarnă au fost aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii, precum şi pe bulevardul Buzeşti – Berzei, în Piaţa George Enescu, în Centrul Istoric şi în Piaţa Regelui.

De asemenea, au fost aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Rosetti, Bulevardul Carol şi la Piaţa Presei Libere.

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului București, prin CREART, organizează, în Piața Universității, pe esplanada cu statui, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market” care se va desfășura în perioadă 6 decembrie – 5 ianuarie 2014.

La târgul de Crăciun, într-un decor realizat din 12 tone de cetină și 65 de căsuțe de lemn, vizitatorii vor fi întâmpinați cu vin fiert, decorațiuni și ornamente de iarnă, expoziții de obiecte tradiționale și produse de manufactură, icoane pe sticlă și lemn, țesături, decorațiuni din lemn și ceramică, precum și produse specifice bucătăriei tradiționale românești.

Bucharest Christmas Market îi așteaptă pe bucureșteni cu un brad înalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculețe, dar și cu spectacole specifice Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, pe scenă amplasată în Piață Universității, vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele țării (Maramureș, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Albă Iulia, Bacău, Ialomița), precum și artiști renumiți de muzică populară: Dinu Iancu Salajanu, Matilda Pascal Cojocăriță cu Ștefan și Horațiu Cigu, Tudor și Nicolae Furdui Iancu şi mulţi alţii.

 

 

Citeste si...  Vezi cand poti bea alcool, de sarbatori, fara sa ai probleme