Accesorii de bucătărie fără de care nu puteţi găti reţete delicioase
Culinar

Accesorii de bucătărie fără de care nu puteţi găti reţete delicioase

Accesorii de bucătărie fără de care nu puteţi găti reţete delicioase

Fără o bucătărie adecvat mobilată şi echipată, cum puteţi găti reţete delicioase? Totul, de la accesorii, mobilă, eletrocasnice, contează pentru a vă asigura confortul casei şi a pregăti mai uşor meniuri pentru familie sau prieteni.

Mobilă de bucătărie
Orice bucătărie ar trebui să aibă corpuri de mobilier pentru depozitarea accesoriilor. Pentru a câştiga spaţiu, se poate opta pentru mobila bucatarie suspendată, precum rafturi, dulapuri, picurător, etc. În bucătăriile mici se pretează încorporarea electrocasnicelor în mobilier. De exemplu, aragazul, maşina de spălat vase şi cuptorul cu microunde le puteţi intrega în corpurile de mobilă. În funcţie de tipul bucătăriei, dacă este sau nu open space, se aleg ulterior scaunele, masa şi alte corpuri de mobilă.

Accesorii de bucătărie

Printre cele mai importante accesorii de bucătărie se numără cuţitele specifice bucătarilor, cratiţele, oalele, aragazul şi frigiderul. Fără acestea nu puteţi găti nimic. Urmează tacămârile şi vesela, pentru a servi familia: cuţite, furculiţe, linguri, farfurii, pahare. Dacă vreţi să protejaţi blatul de bucătarie sau masa, puteţi cumpăra, de asemenea, tocător, huse de protecţie speciale pentru masă, faţă de masă, etc. Atunci când vreţi să pregătiţi reţete complexe, vă vor fi utile accesorii precum blender, mixer, răzătoare, sita de bucătarie, maşină de tocat şi feliat. Blenderul se dovedeşte util în realizarea supelor, maionezelor, shake-urilor, budincilor şi a pireurilor.

Cum alegeţi cel mai bun magazin pentru a decora bucătăria

În general, magazinele specializate în anumite nişe au o gamă variată de produse din care puteţi alege. Aşadar, un magazin mobila profesional ar trebui să conţină toate tipurile de mobilier şi să asigure transportul, indiferent dacă este prin maşini proprii sau prin intermediul firmelor de curierat. O firmă specializată în mobilă va putea trimite acasă personal competent, care să măsoare camerele, astfel încât să comandaţi mobilierul potrivit. În plus, magazinele specializate în mobilier au o gamă variată de produse, la preţuri pentru toate buzunarele. În schimb, un magazin generalist, care încearcă să acopere cât mai multe dintre nevoile clienţilor, de la produse alimentare, produse de igienă, până la mobilă de bucătarie şi materiale de construcţii, este puţin probabil să vă ofere o gamă variată pentru ceea ce căutaţi, în principal din cauză că spaţiul pentru depozitarea sau prezentarea produselor este limitat.

La fel se întâmplă şi cu accesoriile de bucătarie: cele specializate în electrocasnice vă vor oferi o gamă de produse mult mai variată, atât ca preţ, cât şi ca model sau brand. Dacă mergeţi într-un magazin care oferă corpuri de iluminat, accesorii auto şi preşuri de baie, atunci gama de produse, fiind generală, pentru casă, grădină, etc. va cuprinde o paletă limitată din nişa de produse pe care le căutaţi.

În final, după ce v-aţi echipat  bucătăria cu tot ce este necesar, puteţi încerca reţeta următoare, potrivită inclusiv pentru persoanele care ţin o dietă:

Pizza mediteraneană
2 ceşti şi jumătate cu făină
1 sfert de cană cu apă caldă
1 plic cu drojdie uscată
1 lingură cu zahăr
Sare
Ulei
Piper
Oregano
3 ardei de culori diferite: roşu, galben, verde
10 bureţi vineciori
2 căţei de usturoi
2 linguri cu oţet, preferabil de mere
Jumătate de cană cu suc de roşii
2 roşii mari, decojite
400 g de anghinare, de la conservă, taiată în sferturi

Tăiaţi ardeii solzi, mărunţiţi usturoiul şi tăiaţi bucăţele bureţii. Amestecaţi-le cu oţetul, sare după gust, piper şi oregano. Lăsaţi-le să stea acoperite, la frigider, timp de două ore. Între timp în care pregătiţi umplutura, după cum urmează:
Amestecaţi drojdia cu 2 linguriţe de cimbru şi făina. Dizolvaţi în apa caldă jumătate de linguriţă de sare cu zahărul şi răsturnaţi peste făină. Adăugaţi 1 lingură cu ulei şi frământaţi până când obţineţi un aluat elastic şi catifelat. Apoi întindeţi-l, formând o foaie de aproximativ 40 cm. Tapetaţi o tava cu ulei şi întindeţi foaia de aluat. Lăsaţi să crească timp de 10 minute.

Veţi observa ca amestecul de la frigider are acum zeamă – scurgeţi-o, aruncaţi-o şi căliţi la foc mic, în ulei, până când s-au înmuiat zarzavaturile. Întindeţi sucul de roşii peste aluat, lăsând un chenar alb de 1 cm, de jur împrejur. Deasupra răsturnaţi zarzavaturile şi ornaţi cu anghinarea, roşiile tăiate feliuţe, apoi stropiţi cu ulei. Mai presăraţi puţină sare, oregano, piper şi băgaţi tava la cuptor timp de 30 de minute.

blank