Zelenski
Actualitate

Zelenski spune că Ucraina are urgent nevoie de 17 de miliarde de dolari şi acuză UE. „Nu am primit niciun cent pentru recuperarea rapidă”

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Volodimir Zelenski le-a cerut marţi țărilor UE să creeze un „Ramstein” financiar pentru a ajuta Ucraina în reconstrucția și restabilirea economiei. El a declarat acest lucru în cadrul unei prezentări video la conferința internațională de experți de la Berlin, privind restaurarea și modernizarea Ucrainei.

„Cred că acum putem aproba decizia de a lansa un „Ramstein” financiar care să susțină stabilitatea noastră comună. Avem nevoie de o platformă financiară și de coordonare care să unească toate eforturile pentru a ne reface țara”, a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski declară că a elaborat un plan transparent de redresare. „Asta este ceea ce are nevoie Ucraina pentru a supraviețui. Chiar acum. Greutatea planului nostru de recuperare rapidă este de 17 miliarde de dolari imediat. Acestea sunt spitale, școli, transport vital și infrastructură energetică. Avem nevoi enorme pentru reconstrucția locuințelor„, a spus el. „Nu am primit încă nici un cent pentru recuperarea rapidă. Vă rog să aduceți mai aproape soluțiile necesare„, a spus Zelenski.

El a subliniat că „deja la această conferință trebuie luată o decizie privind ajutorul pentru acoperirea deficitului bugetar pentru anul viitor. Pentru Ucraina, aceasta este o sumă nesustenabilă – un deficit de 38 de miliarde de dolari.

Zelenski a subliniat că există active rusești iar o parte din aceşti bani ar putea fi transferaţi în Ucraina. „O parte semnificativă a acestor active se află în jurisdicțiile țărilor europene. Vrem despăgubiri, și pe bună dreptate. Prin urmare, avem nevoie de un mecanism real, rapid, legal, de direcționare a activelor rusești pentru a compensa daunele cauzate de războiul rusesc”, a mai spus el, citat de censor.net.

blank