Front-End sau Back-End Developer, Software Tester, Business Analyst, Web Designer, HTML, CSS, PHP, MySQL, Javascript – știm cu toții că sunt termeni din domeniul tehnologiei informației, dar cam atât.

Pentru cei mai mulți dintre oamenii fără studii de specialitate, sunt niște concepte greu de înțeles, iar ideea că am putea ajunge să le stăpânim și mai ales să devină parte din jobul nostru, pare de domeniul fantasticului.

Totuși, o carieră în sfera digitală este tentantă – pentru un parcurs profesional într-un domeniu de viitor, siguranța locului de muncă și confort financiar, dacă enumerăm doar câteva dintre avantaje. Pe piața muncii este un deficit de specialiști IT, sunt mai multe posturi disponibile în domeniu decât candidați cu
pregătire de specialitate. Companiile depun eforturi considerabile să atragă și să păstreze angajați buni, oferindu-le multe beneficii și oportunități de dezvoltare.

Ți-ar plăcea să explorezi posibilitățile unei cariere în IT, ai o înclinație spre tehnologie, îți place să fii la curent cu ultimele noutăți din sfera digitală, ți-e greu să-ți imaginezi viața fără gadget-uri, te împaci bine cu internetul iar rețelele sociale nu mai au secrete pentru tine. Totuși, nu ai urmat o școală de informatică și nici nu ai avut până acum tangențe cu această industrie, dincolo de calitatea de utilizator.

Ca în orice altă situație în care nu deții suficiente informații pentru a lua o decizie, primul pas este să te informezi. Poți aduna opinii și experiențe de la prietenii și cunoscuții care lucrează în domeniu, de la cei care au urmat o școală de profil sau de pe internet. Sunt o mulțime de surse din care poți aduna informații ca să-ți formezi o idee despre ce înseamnă domeniul IT, care sunt posibilitățile de angajare și oportunitățile de carieră în sfera digitală. Totuși, un contact direct cu toate aceste aspecte te va ajuta cu adevărat să iei o decizie informată și relevantă pentru tine.

Dacă vrei să-ți însușești informații obiective despre ce înseamnă domeniul IT, despre diferite limbaje de programare și care sunt diferențele dintre ele, despre abilitățile de care ai nevoie pentru anumite joburi din sfera digitală, despre ce ramură îți place și ți se potrivește, înscrie-te la un Curs de Inițiere în IT
special conceput pentru cei care nu au studii de specialitate, dar își doresc să se reprofileze în acest domeniu.

Peste 3000 de persoane au absolvit în ultimii opt ani cursurile și programele de formare profesională organizate de Azimut Vision, una dintre primele școli de IT din România. Rata mare de succes la angajare în domeniu a foștilor cursanți se datorează procesului de instruire țintit pe abilitățile profesionale și personale specifice necesare pentru fiecare ocupație din branșă. Mentorii școlii sunt specialiști cu experiență vastă în domeniul IT și vin cu un bagaj de cunoștințe acumulat în interiorul companiilor și echipelor reale de IT și cu disponibilitatea de a le transmite într-o manieră accesibilă, pe înțelesul tuturor.

În cadrul Cursului de Inițiere în IT vei parcurge alături de mentori, timp de 6 săptămâni, 36 de ore de instruire constând în cursuri și seminarii unde vei învăța fundamentele domeniului IT, vei exersa prin multe aplicații practice tot ce înveți și vei primi răspunsuri la toate întrebările pe care le ai în ceea ce privește reorientarea profesională către sfera tehnologiei informației, oportunitățile de angajare și construirea unei cariere digitale.

Vei învăța despre limbajele de programare, te vei familiariza cu tehnologii precum HTML5, CSS3, PHP, MySQL sau Java, vei afla cu ce se ocupă un Front-End sau un Back-End Developer, ce face un Software Tester și ce înseamnă testare manuală sau testare automată și multe altele. La final, vei avea suficiente noțiuni despre fiecare încât să știi ce îți place, ce ți se potrivește și în ce ramură a acestui domeniu foarte vast îți dorești să te specializezi.

După absolvirea cursului, vei primi un certificat acreditat de recunoaștere a competențelor informatice dobândite, eliberat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și recunoscut la nivel internațional. Cei care au urmat cursul de inițiere în IT la școala Azimut Vision au apreciat în special claritatea cu care au fost transmise informațiile, aplicațiile practice pentru fiecare modul parcurs și interacțiunea cu mentorii:

„Pentru o persoană ca mine, fără nicio legătură cu „lumea IT-ului”, a fost exact ce aveam nevoie. Principalul scop pentru care m-am și înscris la curs a fost cel de a ști să „citesc” un anunț de angajare în domeniul IT. Cel mai mult mi-a plăcut partea de Front-End Development.” – Antonel, participant la Cursul de Inițiere în IT de la Cluj.

„A fost un curs relevant pentru a-mi face o idee despre calea pe care vreau să merg în continuare în domeniul IT.” – Adrian Oncea, participant la Cursul de Inițiere în IT organizat la Sibiu.

„Mi-a plăcut modul în care instructorul explica, faptul că am făcut foarte mult exerciții și care nu erau în programă și totuși am învățat mai mult și am aflat mai multe lucruri decât știm noi, explicație foarte bună și răbdare de asemenea, faptul că a avut răbdare să explice același lucru de multe ori în diferite moduri pentru ca noi să înțelegem.” – Raluca, participantă la cursul de inițiere în IT.

Poți alege să urmezi Cursul Acreditat de Inițiere în IT organizat la Cluj-Napoca, Brașov (29 septembrie – 28 octombrie), Sibiu (28 septembrie – 12 noiembrie), Târgu Mureș, sau poți opta să participi la curs online live, de oriunde te afli. Poți afla toate detaliile legate de cursuri, organizare, mentori, costuri și multe altele pe site-ul Azimut Vision. Un click aici este primul pas în noua ta carieră în domeniul IT.