Scabdalul aprins și întreținut în mass-media referitor la faptul că resursele de gaz al României ar fi vândute, a fost stins, ieri, de Varujan Vosganian. Acesta a declarat că toate aceste lucruri apărute sunt doar invenții.

„Doresc să spun foarte limpede că domnul Călin Popescu Tăriceanu nu are nicio responsabilitate în chestiunea acestei conectări a sistemului de gaze (BRUA – n.r.) între ţările respective. Nu a semnat niciun document şi nici nu intenţionează să semneze vreun document în această privinţă. De aceea, declaraţiile care îl implică pe Călin Popescu Tăriceanu şi împreună cu dânsul şi pe Liviu Dragnea, sunt neavenite şi nu corespund adevărului.(…)Statul român nu vinde resursele ţării, nu vine gaz, statul român are venituri din redevenţe şi, prin operatorul său de transport Transgaz, venituri din angajarea capcităţilor de transport. Deci ideea că statul român vinde gazul românesc străinilor este o nouă minciună”, a declarat liderul ALDE.

Citeste si...
Sri Lanka își va promova regiunile turistice în România

„Proiectul BRUA este un proiect care trebuie salutat şi în niciun caz participarea României la acest proiet nu trebuie considerată cu un gest de aşa-zisă trădare naţională, cum cu multă uşurinţă fac unii colegi de-ai noştri de la PNL şi USR. Poriectul BRUA realnsează România în circuitul securităţii energetice europene şi care vine să suplinească deselctarea proiectului NABU. Este un proiect pentru care România primeşte de la UE 180 de milioane de euro”, conchide el.