Volodimir Zelenski
Actualitate

Volodimir Zelenski a vizitat orașul Mikolaiv, în apropiere de Herson-ul ocupat de invadatorii ruși

Volodimir Zelenski a vizitat, pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina, orașul sudic Mikolaiv, aflat lungă vreme sub un asediu crâncen al cotropitorilor lui Putin. E vorba de o vizită rară a președintelui ucrainean, ale cărui deplasări în afara capitalei Kiev nu sunt frecvente.

„Suntem atenți în special la amenințări terestre și navale. Nu ne vom opri până nu vom fi victorioși”, a spus președintele ucrainean.

„Preşedintele Volodimir Zelenski a inspectat clădirea administraţiei regionale din Mikolaiv, care a fost distrusă în urma unui atac al forţelor ruse”, a anunţat biroul de presă al preşedinţiei ucrainene, citat de Agerpres.

La sfârşitul lui martie, forţele ruse au lansat o rachetă asupra clădirii, ucigând 37 de persoane.

Armata rusă a ajuns la începutul lui martie în suburbiile oraşului Mikolaiv, însă apoi s-a retras în zonele estice şi sudice ale regiunii, unde luptele continuă.

Biroul de presă al lui Zelenski a anunţat, de asemenea, că preşedintele a vizitat un spital din Mikolaiv şi a acordat onoruri primarului Oleksandr Senkevici şi guvernatorului Vitali Kim, pentru curaj şi pentru munca lor în cele patru luni de la declanşarea invaziei rusești.

Mikolaiv, oraş portuar şi industrial ce avea înainte de război aproape o jumătate de milion de locuitori, se află în continuare sub control ucrainean, însă este situat aproape de regiunea Herson, ocupată de ruşi.

Oraşul Mikolaiv rămâne o ţintă a Moscovei, pentru că se află pe drumul spre Odesa, cel mai mare port al Ucrainei, la 130 de km mai la sud-vest.

blank