Primul ministru Victor Ponta a venit la ambasada Franţei din Bucureşti pentru a semna în cartea de condoleanţe, în urma atacului de la Paris.

ponta_php_41210600

Premierul a precizat că a dorit să transmită solidaritatea, dar şi indignarea pentru gesturi şi acţiuni criminale care nu pot fi scuzate şi justificate în niciun fel.

“Transmit convingerea României că, alături de Franţa şi de toate ţările lumii democratice şi civilizate, să luptăm ca în viitor, prin toleranţă, terorismul, actele acestea inumane să poată fi, dacă este posibil, prevenite şi cu siguranţă să fie pedepsite atunci când au loc”, a spus Ponta, adăugând că românii se simt aproape de Franţa şi îşi doresc să fie împreună atât în momente dificile, cât şi în momente bune.

Cartea de condoleanţe a fost aşezată pe o masă în faţa ambasadei, nu în incinta clădirii, pentru a permite accesul cât mai multor persoane.

Marţi seara, şeful Guvernului i-a transmis omologului francez, Manuel Valls, o scrisoare în care arată că a aflat cu profundă indignare şi tristeţe de atacul de la Paris.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.