Actualitate, Stiri

„Vanghelionul 2014” nu rivalizează cu Revelionul Primarului General

Sorin Oprescu pune la bătaie 40 de tone de artificii, iar Marian Vanghelie „doar” 20 de tone

romexpo

Spre deosebire de Sorin Oprescu, care a pregătit pentru trecerea dintre ani 40 de tone de artificii, pentru Vanghelion, primarul sectorului 5 pune la dispoziţia numai 20 de de tone. Probabil că Marian Vanghelie îşi păstrează forţele pentru viitoarele alegeri generale, când Sorin Oprescu ar putea candida la Preşedinţia României, iar primarul sectorului 5 s-ar putea „bate” pentru Primăria Capitalei.

Pentru Vanghelionul 2014, ce se va desfăşura ca de obicei la Romexpo, inclusiv Mircea Dinescu a pus umărul. Poetul a asigurat vinul pentru petrecere din propria podgorie.

Vanghelionul îi aduce pe scenă în acest an, alături de artişti români, pe cântăreţii Paul Anka şi Amr Diab, iar meniul va avea produse tradiţionale şi din bucătăria internaţională, la petrecere fiind aşteptate aproximativ 6.000 de persoane, care vor plăti 100 de lei pentru un bilet. Biletele au fost puse la vânzare de sâmbătă dimineaţa, iar, spre deosebire de alţi ani, organizatorii au fost mult mai atenţi, evitându-se cozile şi călcatul în picioare al celor care doreau să pună mâna pe un bilet. 60% din bilete s-au vândut ieri, până în ora 14.00. Cele aproximativ 6.000 de bilete pentru petrecerea de Revelion de la Romexpo au fost distribuite prin sindicate, sistemul de învăţământ şi Direcţia Socială a Primăriei Sectorului 5.

Vor mai concerta artiştii români Ştefan Bănică, Horia Brenciu, Connect-R, Deepcentral, Smiley, Nicole Cherry, Loredana, Delia, Antonia, Alex Velea, Pepe, Puya, Marcel Pavel, Aurelian Temişan, Cabron, Corina, Mandinga, precum şi formaţiile Vama şi Voltaj. De asemenea, vor urca pe scenă Irina Loghin şi Maria Cârneci.

Meniu Vanghelionului este compus din patru feluri. Astfel, la gustare vor fi servite: somon fume, cremă de brânză, ruladă de purcel, galantină de pasăre, rulou de hering marinat, muslitos, ruladă de caşcaval. Al doilea fel cuprinde păstrăv afumat, cu salată de crudităţi şi sos; al treilea fel – vol-au-vent cu brânză şi sos de ciuperci şi smântână; al patrulea fel – cotlet de porc haiducesc, piept de pui picant, cartofi prăjiţi şi salată de varză murată cu gogoşari. Pentru desert va fi pregătit tort caramel.

În acest an va fi organizat cel de-al 11-lea „Vanghelion”. Mega-petrecerea va începe la ora 20.00 şi se va încheia la 6.30.

 

blank