Valul al doilea de coronavirus se dezlănțuie în mai multe țări! Previziuni pentru România
Featured, Ultima Ora

Valul al doilea de coronavirus se dezlănțuie în mai multe țări! Previziuni pentru România

Valul al doilea de coronavirus se dezlănțuie în multe țări din întreaga lume reintroduc restricțiile de prevenire a răspândirii COVID-19 întrucât numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 crește din nou de la o zi la alta.

Valul al doilea de coronavirus se apropie și în România, unde numărul infectărilor raportate la un interval de 24 de ore a depășit pragul de 1.000 de îmbolnăviri și crete constant, unii experți susțin că în curând, dacă nu sunt respectate măsurile de siguranță, sistemul medical se va apropia de colaps, mai ales în ceea ce privește numărul de paturi dispobile în secțiile de Terapie Intensivă.

La nivel mondial, au fost raportate în ultimele 24 de ore peste 284.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind cel mai mare număr raportat până în prezent.

Statele Unite ale Americii, brzilia, India și Africa de Sud înregistrează cele mai mari creșteri. Și în Europa apar constant noi focare de COVID-19 iar în unele țări sau orașe sunt reinstituite măsurile de prevenție sau de restricție.

Spania, lovită de al doilea val de coronavirus
Reprezentanții spanioli din domeniul Sănătății au anunțat că statul s-a confruntat deja cu al doilea val al pandemiei. În mai multe localităţi şi districte s-a reintrodus măsura carantinării sau au fost impuse alte restricţii. De exemplu, în orașul Zaragoza au fost din nou interzise adunările de peste 10 persoane iar în Catalonia au fost închise cluburile, care tocmai ce fuseseră redeschise.

Al doilea val de coronavirus și în Germania
Un oficial din Germania recunoaște că statul a ajuns la al doilea val al pandemia după ce numărul infectări raportate zilnic este într-o continuă creștere, potrivit DPA.

„Al doilea val de coronavirus este deja aici. Se întâmplă în fiecare zi. Avem zilnic noi cazuri de infectare care ar putea deveni un număr foarte mare”, a declarat Michael Kretschmer, premierul landului estic Saxonia.

În Statele Unite ale Americii numărul deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2 se apropie de pragul de 150.000 iar zilnic apar noi focare. De exemplu, în Detroit, 13 călugăriţe din aceeaşi mânăstire au fost răpuse de virus

România, într-o continuă pantă ascendentă
Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc în continuare. România a raportat în ultimele 24 de ore 1.284 de noi cazuri de infecție cu coronavirus din 22.511 de teste efectuate. La ATI sunt internați 315 pacienți, un nou record și în acest sens. Decesele au scăzut în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 15, unul dintre aceastea fiind al unui pacient fără comorbidități.

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta, ce va sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive, cele care necesită suportul ventilator. Pragul roșu ar fi să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă – ceea ce nu văd previzibil în acest moment”, declara recent, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Și medicul Virgil Musta susține faptul că respectarea regulilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus este foarte importantă în lupta împotriva virusului ucigaș, acesta precizând și faptul că dacă măsurile impuse nu sunt respectate „nu vom face faţă pandemiei”.

„Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen”, avertizează acesta.

Pe de altă parte, cercetătorul român Adrian Restian vine cu vești cât se poate de bune. Acesta susține că pandemia de coronavirus ar putea să se termine peste aproximativ o lună.

„Cred că într-o lună se va termina. E un vârf prea abrupt, și acum toți cei care nu respectă măsurile de protecție și sunt vulnerabili vor face boala, și rămân oamenii care sunt fricoși și care se vor imuniza treptat”, preconizează doctorul Adrian Restian.

Din cauza numărului tot mai ridicat de raportări, românilor li se impun noi reguli la intrarea în anumite state. De exemplu, cel mai recent stat care a făcut acest lucru este Grecia. Guvernul elen a decis ca, începând cu 28 iulie, turiștii români care sosesc cu avionul să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus. Testul trebuie făcut cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

De asemenea, unele localități au fost plasate în carantină, măsură are se impune în zonele în care există trei persoane diagnosticate cu noul coronavirus la mia de locuitori.


blank