Una dintre insulele foarte apreciate, ușor accesibile pentru turiști, potrivită și pentru cei care vor lux, dar și pentru un buget mai redus este Thassos.

Găsiți o mulțime de oferte de vacanta in Grecia pentru un concediu reușit, de la pachete low cost la extravaganțe și lux, atât în stațiunile de pe continent, cât și în resorturile de pe insule.

Thassos este pe locul 12 în topul insulelor grecești, ca mărime, de 398 km2, cu peste 14.000 de locuitori, având în aproximativ 30 de stațiuni și sate de diferite mărimi.

Insula de Smarald

Această insulă, cunoscută și ca Insula de Smarald, este o insulă foarte frumoasă, fiind cea mai nordică insulă a Greciei, o insulă muntoasă, înălțimea maximă ajungând la 1.127 m.

Este o insulă acoperită de păduri bătrâne de pini, brazi, stejari și platani, iar în zona de litoral există mulți măslini, ceea ce contribuie la un peisaj pitoresc, de un verde crud și la un aer curat și sănătos.

Insula are litoral stâncos la est și vest, dar și cel mai frumos și calitativ nisip în partea de nord și sud.

Plaje de calitate excepțională și peisaje răpitoare

Thassos este recunoscută pentru plajele excelente, care răspund tuturor pretențiilor și pentru peisajele care îți taie respirația. Varietatea este impresionantă, existând plaje mari, aerisite, locuri mai aglomerate, dar și plaje mai mici și intime sau chiar plaje izolate, unde poți ajunge doar pe apă.

Printre plajele remarcabile amintim: Golden Beach, Paradise Beach, Alyki, Skala Prinos, Tripiti Beach, Psili Ammos sau Potos Beach.

Peisajele … nu se pot descrie în cuvinte, ochii se bucură aici de o paletă de culori relaxante, vibrante, ce induc o stare de extaz și bună dispoziție. Dacă închizi ochii și vrei să îți imaginezi raiul, cu un verde sălbatic, cer albatru perfect, apă pură și reconfortantă de un azuriu ireal, se va contura un peisaj din insula Thassos.

Nici o poză nu îți poate transmite briza mării, mirosul de pin, raze de soare mângâindu-te pe creștet, un nisip foarte fin masându-ți tălpile și un paradis care te ține pe brațe. Toate le poți experimenta într-o vacanta inThassos.

Datorită unui drum care înconjoară practic toată insula, accesul este foarte facil către satele de pe insulă, în inima pădurilor, dar și spre coastă sau plaje.

Iar apa … apa este atât de clară încât poți să vezi aricii de mare pe lângă pietre și te va surprinde cât de adâncă poate fi, căci te lasă să vezi fundul mării în toată splendoarea lui.

Este o zonă minunată pentru scufundări și snorkeling, iar de bălăceala și înot în aceste ape liniștite și limpezi nu te vei putea sătura.

În Thassos te poți relaxa și odihni, dar nu te poți plictisi, nici să vrei

Într-un cadru natural de excepție, posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt infinite. Insula îți poate garanta relaxare optimă, odihnă binemeritată, dar și activități care îți vor accentua starea de bine: scufundări, schi nautic, sailing & yachting, surfing, tenis, echitație, poți închiria mașini, scutere, ATV-uri, biciclete etc.

De la bucuria de a sta tolănit pe plajele fine și foarte bine întreținute, la drumeții pe munte și plimbări prin păduri e doar un pas. Ce poate fi mai minunat decât să combini: statul la soare cu răcoarea munților, apa caldă a mării, cu râurile reci și repezi și peisajele de litoral, cu imaginea satelor împrăștiate pe creste.

Pe lângă multitudinea de activități care se pot face pe apă, insula are o mulțime de obiective turistice care atrag mii de turiști anual.

Frumusețea naturală insulei e completată și de o istorie bogată, așa că merită să vizitezi capitala Limenas, satul Theologos, Panagia, Aliki, Kastro, Maries și lacul Maries, dar și Mikro Kazaviti.

Cele mai cunoscute obiective turistice sunt Muzeul de Arheologie, piscina naturală Giola, Acropolele, Muzeul sculptorului Polygnotos Vagis și muzeul folclorului.

Cazare pentru toate gusturile și buzunarele

Deși vorbim despre o insulă, posibilitățile de cazare sunt pe toate gusturile și bugetele, de la hoteluri de 5 stele, spa-uri și resorturi cu renume, până la pensiuni, vile, apartamente, bungalouri, studiouri în regim selfservice și chiar camping-uri. Serviciile sunt în general de cea mai bună calitate, așa cum grecii și-au obișnuit oaspeții.

Pe lângă multitudinea de oferte complete de masă și cazare, turiștii vor găsi în Thassos și multe restaurante, taverne, terase, baruri, cluburi și nenumărate magazine sau market-uri, numai bune pentru shopping.

Spre deosebire de alte insule turistice, populația din Thassos încă păstrează tradițiile grecești, astfel că este un loc unde poți să iei contact cu greci autentici, să le cunoști cultura, obiceiurile și secretele producerii vinului, uleiului de măsline și a mierii.

Thassos e o destinație pentru mari și mici, pentru bugete generoase, sau variante mai low cost. Este potrivită pentru o escapadă romantică, pentru un concediu cu cei mici, pentru o fugă în sălbăticie departe de cele zilnice, sau pentru turism tipic de litoral, cu veselie, patry-uri și viață de noapte.