Promo

V-ați gândit să investiți într-un sistem centralizat de ventilație? Acum este momentul!

Omul gospodar își face vara sanie și iarna căruță. Cel puțin așa spune o vorbă din popor. Adică te pregătești temeinic pentru sezonul ce va urma. Iar acum, în plină vară, este firesc ca interesul să fie crescut pentru absolut tot ce ține de upgradarea casei cu noi sisteme. Printre altele, un sistem centralizat de ventilație poate fi ideal.

 

Ce trebuie să știți despre un sistem centralizat de ventilatie este că acesta poate asigura aer curat, proaspăt mereu, fără să depui vreun efort. Astfel de sisteme ar trebui achiziționate și chiar montate de profesioniști. Asta dacă vei dori să faci treaba bună până la capăt și să ai și rezultate pe măsură. Adică să alegi ceva potrivit nevoilor tale și să lași pe cei care chiar se pricep, să monteze corect. Abia apoi te poți bucura de tot ce înseamnă avantajele acestor sisteme. Și sunt suficient de multe acestea.

 

Să lămurim – ce este sistemul centralizat de ventilație

 

Dacă te preocupă calitatea aerului inspirat, chiar dacă acesta nu îl vezi, atunci un sistem descentralizat de ventilatie sau centralizat va fi pe lista de interese. Dar să vedem ce sunt acestea și cum se diferențiază.

 

Sistemele automatizate de ventilație dispun de recuperator de căldură și astfel realizează nu doar ventilația spațiilor, însă acționează și asupra consumului de resurse. Așadar, mai ales iarna vei resimți efectele și economiile pe care le faci la capitolul căldură: de la aerul viciat evacuat din încăperi este preluată căldura, ce va fi apoi transferată spre aerul proaspăt ce intră în încăperi, nu înainte ca acesta să fie și filtrat.

 

Concluzia? Acolo unde ne petrecem mai mult timp este evident că ne vom dori să respirăm aer curat, iar acesta va fi cu adevărat astfel, curățat de particule de praf și alergeni. Câștigi deci confort și în plus creezi un mediu sănătos în casă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Înseamnă totodată și posibilitatea de a corecta problemele asociate cu umezeala în exces.

 

Acum că am înțeles ce rol au acestea, să vedem și diferența de tipologie. Cei de la Altecovent pun la dispoziție pentru publicul interesat atât sisteme centralizate, cât și cele descentralizate.

 

Ce e mai bun pentru casa mea

 

La sistemele centralizate vorbim despre montarea unei unități de ventilație într-o cameră tehnică ori spre exemplu în podul casei. În acest caz este nevoie de traseu de tubulatură, pentru fiecare încăpere. În cazul celor descentralizate însă, există unități independente pentru fiecare încăpere, nu este nevoie de tubulatură. Aceasta din urmă este recomandarea mai ales în cazul în care nu renovați masiv, nu aveți casa în fază de construcție încât să proiectați și un amplu traseu de tubulatură.

 

Iar despre alegere, ei bine nu ține numai de acest reper. Ce spun specialiștii: cei de la Altecovent recomandă un sistem ținând cont de mai mulți parametri. De altfel eficiența unui astfel de sistem pleacă de la alegerea corectă și merge până la montarea corectă a acestuia.

 

Contează de asemenea:

  • Locuința – este aceasta în faza de construire, la roșu? Atunci mai bine este de ales sistemul centralizat. În acest caz se poate interveni asupra traseului de tubulatură, la înălțimea camerelor dacă va fi necesar. În celelalte cazuri modificări majore nu se pot face.
  • Ce suprafață există și ce volum de aer este necesar – aici ținem cont de numărul de membri, cine locuiește în casă, deci ce randament trebuie să aibă sistemul în cauză.
  • Ce buget există disponibil.
  • Dacă în locuința cu pricina sunt și alte situații de avut în vedere, adică dacă sistemul de ventilație ar trebui de asemenea să țină sub control umiditatea. Dacă este o casă mai veche, iar sursa umidității este una constantă, atunci ventilația trebuie să fie pe măsură, constantă și eficientă.
  • Brandul dorit. Sau ce prezintă încredere. În general, preferăm acele branduri care au clădit încredere, care s-au dovedit a fi eficiente. Același lucru se întâmplă și la capitolul sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, fie ele centralizate sau descentralizate. Pot fi alese cele la Komfovent, Sevi, Aerauliqua.

 

Proiectarea și montajul, o altă poveste

 

După ce au fost stabilite toate acestea vine și următoarea grijă: cine montează și cum. Nu trebuie să fie ceva la întâmplare. Dacă tot ai investit până acum în calitate, iei decizii pe măsură și ai nevoie de un sistem de ventilație cu eficiență, atunci mergi pe mâna profesioniștilor când vine vorba de montaj și proiectare.

 

Proiectarea este primul pas. Poate că va părea un aspect pe care ai putea să îl neglijezi, însă își arată la rândul său eficiența. Când montezi în apartament sau la casă o centrală termică, ți se cere un amplu proiect care să demonstreze că vei avea emisiile de gaze și noxe conform legilor în vigoare. Fără proiect nu poți avansa cu planul concret de montaj. Asta știm cu toții. Ei bine, este cam același lucru și cu ventilația cu recuperare de căldură. Proiectarea mai întâi de toate îți arată cum și unde se va monta totul, câte carotări sunt necesare și va veni cu eficiență și la capitolul materiale necesare.

 

Cei de la Altecovent pot realiza implicit proiectări. Acestea sunt bine puse la punct și estimează implicit și costurile pe care le vei avea. Conform solicitărilor primite au oferte personalizate, cu toate detaliile menționate – ce tip de sistem este recomandat și cât costă acesta.

 

Iar la punctul final, în ceea ce privește montajul, aceeași echipă se va ocupa integral de tot. Până când tu ai posibilitatea de a porni funcționarea acestuia și să te bucuri de confortul creat.

 

Un avantaj major aici este că aceeași firmă prestatoare de servicii comercializează unele dintre cele mai căutate tipuri și branduri de sisteme de ventilație. Tot ei proiectează și montează, carotează, pun tubulatura acolo unde trebuie. Cât despre aceasta, folosesc sistemul de conducte semirigide, mai ușor de întreținut și care la rândul lor au avantaje multiple – presupun costuri mai reduse la achiziție, au proprietăți anti-statice, anti-bacteriene și antifungice.

Altecovent este disponibil pentru toți clienții din țară. Detalii în pagina oficială.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro sau

contactați echipa din pagina oficială prin formular