Vanghelie
Actualitate

Urmărit pentru fraude de sute de milioane, Vanghelie s-a despărțit de Oana Mizil. Care sunt motivele

Marian Vanghelie și Oana Niculescu-Mizil s-au despărțit, însă nu erau căsătoriți civil. Lucrurile s-au desfășurat pe cale amiabilă, nefiind nevoie de notar sau judecător.

„Relația mea cu Oana este foarte naturală și normală! Ceea ce dumneavoastră nu știți este că atât eu, cât și doamna Oana suntem liberi în acest moment. Nu trebuie să anunțăm public în ce fel suntem liberi sau nu. În continuare relația noastră o să fie discretă. Tot ce pot să vă spun este că de un an, din cauza programului complicat, din cauza stresului și a tuturor problemelor, eu și soția mea nu mai avem o relație așa cum am avut în ultimii 28 de ani. Am stabilit că relația noastră trebuie să existe doar pentru educația copilului”, spunea, în urmă cu 11 ani, Marian Vanghelie, fostul edil de sector pentru click.ro

„Un capitol din cartea vieții mele s-a încheiat! A fost frumos, a fost o experiență, a fost și dureros, a fost o binecuvântare! Domnul să ne lumineze calea!”, a fost mesajul postat de Oana Mizil în mediul online.

Vanghelie, mari probleme cu legea

Marian Vanghelie (fost primar și consilier local la Sectorul 5) şi fostul edil al Sectorului 1 din București Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal de DNA într-un dosar privind achiziţii ilegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit DNA, este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Marian Vanghelie, la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (patru fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care trei în formă continuată), instigare la fals material în înscrisuri oficiale (două fapte, din care una în formă continuată) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Anchetat și în Dosarul Economat

DNA anunţa că efectuează acte de urmărire penală faţă de 22 de suspecţi, între care funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 şi Consiliului local, pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei în legătură cu achiziţii nelegale supraevaluate efectuate de SC Economat Sector 5 (societate la care unic asociat este Consiliul local), prejudiciul estimat fiind de peste 256 milioane lei.

blank