Actualitate

Un nou drog se vinde pe străzile din centrul Capitalei. Percheziții și zeci de persoane audiate la DIICOT

Un nou drog se comercializează în centrul orașului București, cu o doză costând aproximativ 10 lei, potrivit anunțului făcut de către DIICOT. Pe data de 4 octombrie, au fost efectuate percheziții în București și în județul Ilfov, într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive. Peste 20 de persoane au fost conduse pentru audieri.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au efectuat 10 percheziții la domiciliile unor persoane din București și din județul Ilfov, în cadrul unui dosar care privește săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

DIICOT precizează că, începând cu începutul anului 2023 și până în prezent, mai mulți suspecți au comercializat în mod repetat diverse cantități de substanțe psihoactive, inclusiv „Alpha-PHiP”, o substanță psihoactivă nouă din clasa catinonelor sintetice, la un preț de aproximativ 10 lei pentru o doză. Consumatorii se întâlneau cu distribuitorii pe străzile din centrul Capitalei.

„Interacțiunile între dealeri și consumatori au avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București”, precizează DIICOT într-un comunicat.

Peste 20 de persoane urmează să fie aduse la Sediul Central al DIICOT pentru a fi audiate.

În cadrul acestei acțiuni, autoritățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din Direcția Generală de Jandarmerie a Municipiului București și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. De asemenea, suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a concluzionat sursa citată.

blank