Actualitate

Un incendiu a avut loc, în această dimineață, în curtea fostei fabrici de pompe nucleare Aversa din Sectorul 2 al Capitalei

Fosta fabrică de pompe nucleare Aversa din Sectorul 2 al Capitalei a fost afectată de un incendiu în dimineața aceasta, cauzat de arderea unor gunoaie. Potrivit ObservatorNews.ro, clădirea dezafectată a fost cuprinsă de flăcări, iar suprafața afectată a fost de 80 de metri pătrați. Incendiul nu a provocat victime. Se pare că oamenii fără adăpost ar fi aprins mai multe gunoaie și cauciucuri, declanșând astfel incendiul.

În data de 18 aprilie a avut loc un incendiu în Sectorul 1 al Bucureștiului. Focul a cuprins un apartament situat la etajul 8 al unui bloc, iar fumul s-a răspândit în întregul imobil. Șapte persoane au primit asistență medicală.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 22:00 și, din fericire, nu se afla nimeni în apartament la acel moment. Locatarii au alertat pompierii, iar numeroși oameni au ieșit speriați din apartamente.

Am auzit niște trosnituri pe scara blocului. Când m-am dus la ușă, am văzut că intră fum și am sunat imediat la 112, mi-am dat seama că e incendiu și am încercat să acopăr ușa, să nu intre fum, a declarat un bărbat care locuiește în bloc, conform antena3.ro.

Imediat ce fumul a început să se răspândească, locatarii au fost avertizați să părăsească apartamentele deoarece aerul devenise irespirabil. Unii dintre ei dormeau deja în momentul în care incendiul a început să producă fum.

Tot fumul a intrat pe aerisire și nu puteai respira. Incendiul ar fi pornit ori de la candelă ori de la un scurtcircuit.
La oameni nu era nimeni în apartament, și nu știm ce s-a întâmplat. Nu a fost nicio țigară. Poate de la vreo lumânare, ceva. Nu știm sigur, spun martorii.
 

Cinci adulți și doi copii au primit îngrijiri medicale după ce au fost evacuați de pompieri de la ultimele etaje ale blocului. Aceștia au suferit de intoxicație cu fum sau de atacuri de panică.

În apartamentul afectat de incendiu locuiau un tânăr în vârstă de 20 de ani și mama lui, însă niciunul dintre ei nu se afla în interiorul locuinței în momentul izbucnirii focului. Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului ar fi fost un scurtcircuit sau o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată.

Citește și  Regele asfaltului a picat...
blank