Tyler Moldovan
Actualitate

Tyler Moldovan, polițistul român din Arizona, împușcat de 8 ori, inclusiv în cap

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, face apel pentru donații în sprijinul ofițerului de poliție de origine română, Tyler Moldovan, aflat în stare critică, după ce a fost împușcat. Potrivit ambasadorului, Tyler a fost împușcat de 8 ori, inclusiv în cap.

„Apel pentru donații în sprijinul ofițerului de poliție Tyler Moldovan, aflat în stare critică, după ce a fost împușcat în timpul unei operațiuni în Phoenix (Arizona).

În momentele de cumpănă, nu avem nimic mai de preț decât solidaritatea. Am fost ieri alături de familia ofițerului de poliție român care a fost împușcat în Phoenix (Arizona), Tyler Moldovan. Colegii lui de la Phoenix Law Enforcement Association s-au mobilizat și au organizat un eveniment de strângere de fonduri (barbecue fundraiser).

Am vorbit cu părinții lui, Adina și Dan Moldovan, cu colegii și prietenii lui Tyler, români și americani. Cu adâncă emoție, am purtat o lungă conversație despre Tyler și viața familiei Moldovan înainte și după tragedie”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook.

„Visul lui Tyler a fost să devină polițist”
Potrivit ambasadorului, Tyler a fost împușcat de un individ marți, în timp ce apăra comunitatea.

„Visul lui a fost să devină polițist tocmai pentru a proteja oamenii de frică și teroare. El a absolvit Academia de Poliție acum 6 luni, are o familie minunată – se căsătorise cu câteva luni în urmă.

Ajuns la locul unui incident banal, polițiștii au organizat marți dimineață, într-o zonă din Phoenix, un perimetru pentru a localiza un individ care perturba liniștea publică. Ofițerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu. În acel moment, suspectul a scos o armă și l-a împușcat pe ofițerul de 22 de ani, Tyler Moldovan, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap”, scrie ambasadorul român.

Atacatorul a continuat să tragă în Moldovan, după ce acesta a căzut la pământ
Potrivit lui Andrei Muraru, individul a continuat să tragă în Moldovan, după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofițerului Moldovan. Resuscitat, Tyler se află în stare critică internat într-un spital local.

„Toți cei cu care am vorbit aveau lacrimi în ochi și au avut numai cuvinte de laudă despre Tyler. Între sutele de oameni veniți să-și arate soliditatea s-au aflat foarte mulți români de toate vârstele, cunoscuți, dar și americani din Phoenix care auziseră despre incident. Apoi, sute de colegi din Poliție, primarul, notabilități locale, pastori – cu toții au venit să-și exprime compasiunea”, mai scrie Andrei Muraru, care a mai precizat că Fundația Poliției din Phoenix acceptă donații pentru a-l sprijini pe ofițerul Moldovan și familia acestuia.

Cum a fost atacat Tyler Moldovan
Tyler Moldovan, un polițist de origine română, a fost grav rănit într-un schimb de focuri în Phoenix, Arizona.

Polițistul de origine română se află în stare critică, a transmis fox10phoenix.com.

Potrivit Sgt. Vincent Cole, polițiștii investigau mai multe vehicule suspecte, lângă 19th Avenue și Camelback Road, în jurul orei 2 AM.

Poliția a identificat un autoturism care se potrivea cu descrierea unuia dintre vehicule într-un complex de apartamente de lângă 15th Avenue și Camelback Road.

În timp ce polițiștii cercetau zona, în căutarea șoferului, ofițerul de poliție Tyler Moldovan, în vârstă de 22 de ani, l-a găsit pe suspect ascuns într-o curte.

Polițistul Moldovan l-a somat pe individ să iasă, dar acesta a scos o armă și a tras asupra lui.

Omul legii de origine română a fost lovit de mai multe gloanțe și a ajuns în stare critică la Spitalul Sf. Iosif. Suspectul neidentificat a fost arestat de forțele de ordine.