Economic, Stiri

Transporturi cu tone de carne fara documente legale, descoperite de politisti

Au fost depistate vineri aproximativ 150 de tone de carne de pasare, in valoare totala de 200.000 de euro, de catre politistii Directiei de Investigare a Fraudelor (DIF) a IGPR, in cadrul unei actiuni de prevenire a evaziunii fiscale in domeniul achizitiilor intracomunitare.

carne-puiPotrivit unui comunicat IGPR, marfa descoperita a fost indisponibilizata, urmand sa fie valorificata conform procedurilor legale, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat.Autoritatile au identificat in trafic autovehiculele suspectate ca ar fi transportat marfuri catre societati comerciale romanesti asupra carora existau date ca sunt implicate in fraude si activitati evazioniste.

Au fost gasite sapte autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agentii economici din Romania ce functionau pe principiul firmelor „fantoma”, cu 147 de tone de carne de pasare, in valoare totala de 200.000 de euro.

Si, totusi, soferii aveau asupra lor documente de transport pentru marfa descoperita, dar cu dubla destinatie.

Actiunea autoritatilor pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul alimentatiei si a achizitiilor intracomunitare a fost initiata de politistii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, impreuna cu cei de la serviciile de investigare a fraudelor si cu serviciile rutiere din Dolj si Olt, dar si cu politistii de la Politia orasului Curtici. (D.A)