Atunci când cineva dorește să realizeze transportul unor bunuri sau mărfuri, care însă nu se încadrează în standardele normale impuse, este necesară colaborarea cu o firmă de transport specializată în transporturile agabaritice. Este esențial ca în alegerea acesteia clienții să se îndrepte către o serie de aspecte pe care să le aibă în vedere și să le pună în aplicare pentru că altfel există șanse destul de mari ca rezultatele obținute să fie departe de cele așteptate.

Una dintre cele mai apreciate firme care efectuează curse de transport agabaritic intern și internațional este Holleman. De-a lungul activității pe care a desfășurat-o, aceasta a reușit să satisfacă în totalitate cerințele clienților, realizând curse de transporturi speciale în cele mai bune condiții, mereu în termen.

Transporturile agabaritice – ce trebuie știut despre acestea

Legea impune anumite condiții ce trebuie îndeplinite pentru a putea realiza transportul agabaritic, care fac referire la acele mărfuri grele, de dimensiuni inegale, ce nu se încadrează în limitele standard de transport. Acesta este realizat cu ajutorul unor remorci / trailere speciale, reprezentând principala activitate a companiei Holleman, care are deja o vechime de 20 de ani în domeniu.

În vederea efectuării acestora în condiții cât mai bune, firma deține un parc auto complex, dotat cu autotractoare puternice și trailere moderne extensibile, cu alveole pentru utilaje tip gondolă sau pe roți, ideale pentru a transporta combinele datorită faptului că operațiunile de încărcare și descărcare sunt ușurate considerabil de mult.

Ce trebuie știut despre transporturile agabaritice? Acestea au nevoie de o coordonare foarte atentă, precum și de o logistică excepțională. Realizarea lor include utilizarea unor echipamente corespunzătoare, ce reușesc să satisfacă până și cele mai exigente cerințe de transport. Înainte de a începe colaborarea cu o firmă specializată pe acest domeniu, clienții au datoria de a se asigura că utilajele folosite respectă toate normele și cerințele europene în ceea ce privește protecția mediului, dar și că transportul care urmează a fi efectuat este asigurat.

Cei care provin din industrii cu o distribuție geografică însemnată, ca și o gamă de produse foarte variată, aleg mereu serviciile acestei firme de transport agabaritic în vederea deplasării diverselor echipamente grele, necesare în sectoare ca: petrolier, agricultură, construcții, termocentrale, hidrocentrale, mori de vânt, berării, etc.

Care sunt tarifele ce trebuie achitate pentru a putea executa un astfel de transport?

Citeste si...
Problema aerului viciat în instituţiile de învăţământ, ignorată de autorităţi. Care sunt beneficiile sistemelor de ventilaţie în şcoli?

Spre deosebire de transporturile clasice, cele agabaritice ”beneficiază” de tarife suplimentare de utilizare a drumurilor, în vederea efectuării transporturilor cu ajutorul unor vehicule ale căror masă și dimensiune sunt peste limita admisă. Acestea vor fi stabilite după masa totală, după dimensiuni și distanța de parcurs. Respectivele tarife sunt constituite ca și venituri proprii ale administratorului de drum ce a emis AST-ul, necesară pentru a finanța lucrările de exploatare, de administrație, de consolidare, întreținere, reparații și de modernizare a drumurilor de care răspunde.

Cei care pornesc în căutarea unei firme de transport agabaritic trebuie să urmărească mai ales ca aceasta să aibă pregătirea profesională necesară. Ce trebuie avut în vedere mai exact? Pentru a putea derula operațiuni ce implică această categorie de transport, persoanele ce sunt implicate în acestea trebuie să fie pregătite profesional din acest punct de vedere.  Fără autorizația CNADNR, activitatea desfășurată de orice astfel de firmă este considerată ilegală și se sancționează în conformitate. Personalul trebuie să fie calificat  și să fie capabil să întocmească proiectele de transport agabaritic.

Un astfel de transport poate fi plănuit numai de persoanele juridice sau fizice care au fost autorizate de CNADNR. Eliberarea acestei solicitări este eliberată de această instituție, însă pentru obținerea sa este nevoie și de alte acte pentru anexare, precum certificatul de atestare tehnică pentru proiectarea de lucrări de drumuri, poduri și construcții, care este emis de către Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România.

Cei care doresc să dețină siguranța că au luat cele mai bune decizii și au optat pentru firma potrivită pot să verifice dacă personalul este autorizat urmărind lista, de altfel publică, ce se afișează pe site-ul CNADNR.

Este esențial ca cei care efectuează transportul agabaritic să dețină certificatul profesional ce este eliberat de un centru specific numai în anumite condiții.

De asemenea, ori de câte ori apare o nelămurire cu privire la un anumit aspect, utilizatorii trebuie să aibă posibilitatea de a întreba un reprezentat al firmei lucrurile despre care dorește să afle mai multe.

Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite de Holleman pot accesa pagina holleman.ro pentru a afla care este demersul și ce anume trebuie să aibă în vedere în acest sens.