Perioada iernii poate fi cel mai oportun moment pentru a face multiple schimbari in locuinta, mai ales ca vremea urata te poate impiedica sa faci o serie de lucrari si amenajari de exterior. Cu atat mai mult cand se apropie sarbatorile de iarna si, conform traditiei din batrani, casa trebuie sa arate imaculat, iar preparatele vor iesi pe banda rulanta din cuptoarele fierbinti.

Cat de simplu va fi pentru o gospodina sa duca la bun sfarsit toate preparatele pe care si le doreste familia in timp util depinde bineinteles de cat de eficiente vor fi electrocasnicele din bucataria sa. Toate functiile si caracteristicile vor avea un cuvant important de spus – de la dimensiuni, la caracteristici de ordin tehnic. Si, pe langa cele mai noi lansari (cuptoarele cu microunde, fierbatoarele de oua si lapte, cafetierele etc.) exista cateva electrocasnice de baza care sunt de nelipsit din orice bucatarie si a caror functionare trebuie sa fie pur si simplu impecabila. Hai sa le descoperi!

Top 3 electrocasnice de nelipsit din orice bucatarie

  • Hota

Hotele sunt de-a dreptul o alegere practica si utila in orice locuinta. Nimanui nu-i face placere sa se trezeasca cu mirosul de mancare de la vecini care “parfumeaza” intreaga locuinta si cu atat mai mult sursa sa fie propria locuinta.

Astfel, hota ar trebui sa fie unul dintre primele electrocasnice functionale din locuinta ta si cel mai bine e sa o alegi pe cea mai potrivita inca din momentul in care te muti intr-o noua locuinta sau la primele renovari. Exista hote fel si fel, unele care necesita sa regandesti proiectul casei si s-o renovezi, altele care impun implicatii mai putine. De aceea ar trebui sa alegi cu atentie hota, nu doar in functie de designul si performantele ei.

  • Plita incorporabila

Fie ca alegi plita inaintea cuptorului sau viceversa, va trebui sa te asiguri si aici ca electrocasnicele alese sunt pe masura nevoilor tale.

Plita incorporabila este un element pe care-l vei folosi in marea majoritate a timpului, iar eficienta ei poate fi data de vasele cu care vei lucra, de puterea si consumul ei, de principiul de functionare.

In speta, nu are rost sa te orientezi doar catre modul de alimentare al plitei, cand spatiul este redus si ti-ar fi util un model de plite incorporabile.

Analizeaza cu atentie tipul si caracteristicile plitei care ti-a atras atentia pentru a face cea mai buna investitie.

  • Cuptorul incorporabil

Oricine isi doreste sa se bucure de alimente gustoase si sanatoase, pregatite in cel mai scurt timp. Dar pe cat poate fi de dificil sa alegi o plita, la fel de anevoios poate fi si procesul de achizitie a unor cuptoare incorporabile.

Insa nu ai de ce sa-ti faci griji! Exista variante multiple de cuptoare, de diferite dimensiuni, pe gaz sau electrice, compacte sau de dimensiuni cu adevarat impunatoare.

In functie de cat de des gatesti la cuptor, cati membri ai in locuinta sau specificul preparatelor pe care le vei gatti, te poti orienta cu usurinta cate un cuptor perfect.