Promo

Top 3 curiozități despre Napoli

Napoli este fără doar și poate un oraș care stârnește păreri polarizante. Cu alte cuvinte, după ce l-ai vizitat, poți să-l îndrăgești sau să-l urăști. Noi credem totuși că merită să-ți bazezi părerile în general mai ales pe experiențe personale, așadar caută zboruri pe Vola.ro către Napoli și dă o șansă binemeritată unui oraș pe care reputația îl precede. Dacă ai nevoie însă de mai multe informații, iată cele mai interesante curiozități pe care le-am descoperit și noi despre Napoli. 

Există niște zone pe care ar fi bine să le eviți 

 

În introducere vorbeam despre reputația mai puțin bună a orașului, așadar nu putem să-ți ascundem faptul că Napoli este considerat un oraș destul de periculos deoarece este și casa mafiei italiene, organizație cunoscută drept Camorra. 

 

Desigur, asta nu înseamnă că vei întâlni gangsteri ca în filmele cu De Niro la fiecare colț de stradă, dar de preferat va fi să eviți anumite zone. În principiu, ai face bine să nu te duci în Secondigliano și Scampia, care oricum sunt la periferia orașului. Ele nu aparțin de fapt statului italian și funcționează în principal după regulile instituite de Camorra. Aparent, clanurile din regiunile diferite sunt din când în când în război și mai mult ca sigur nu ți-ar plăcea să fii prins la mijloc. 

 

La mențiuni importante trecem și cartierele Quartieri Spagnoli, Forcella și zona Piazza Garibaldi unde, aparent, n-ar fi de dorit să te prindă noaptea pe stradă. 

 

Dacă ești fan al mâncării și fotbalului, ești practic la tine acasă 

 

Așadar, se poate spune că Napoli este doar pentru pasionați. Nu neapărat. Totuși, gurmanzii și fanii sportului rege au întâietate. În principiu nu vei avea nevoie de recomandări ca să te bucuri de celebra pizza, absolut toate localurile fiind școlite în ceea ce privește cum se face o pizza ca la carte: cu puține ingrediente. 

 

Astfel, dacă ești fan al tipului de pizza american, în cazul căreia primează cantitatea, nu calitatea, s-ar putea să nu-ți placă pizza napoletană la fel de mult. Apropo, pizza margherita a fost numită după Regina Margherita Teresa Giovanni, iar culorile de pe steagul Italiei apar în cadrul acestui preparat: busuiocul este verde, brânza este albă și sosul de roșii, evident roșu. 

În ceea ce-i privește pe pasionații de fotbal, aceștia vor fi practic înconjurați de spiritul magnificului jucător. Pe lângă nenumăratele suveniruri tematice, îl vei vedea pe Maradona ca subiect al graffiti-urilor pe foarte mulți pereți. Aici fotbalul este chiar o religie!

 

Atmosfera din Napoli este una specială

 

Napoletanii vorbesc foarte mult și pe un ton destul de ridicat și pare că se ceartă tot timpul din această cauză. În plus, scuterele sunt practic omniprezente și nu de puține ori te vei trezi claxonat, chiar dacă te afli pe trotuar. Regulile de circulație sunt mai degrabă un îndrumar, nicidecum niște principii solide. 

 

Ține minte și faptul că Napoli este un oraș așezat pe dealuri, deci condiția fizică va fi un aspect important, dacă te vei deplasa pe jos fiind nevoit să urci și să cobori destul de mult. Ca să te bucuri de adevărata atmosferă din Napoli va fi totuși recomandat să vizitezi și străduțele lăturalnice. Vei descoperi că napoletanii n-au absolut nicio problemă să-și pună izmenele la uscat în văzul lumii și mulți dintre ei ar putea cânta lejer la operă. 

 

A, nu uita că vulcanul Vezuviu este încă activ și poate erupe oricând. Și totuși, Napoli are un farmec aparte tocmai pentru că experiența de aici nu poate fi repetată.