Promo

Top 10 tendințe ale designului interior pentru iarna aceasta

Dacă vrei să-ți redecorezi casa sau să adaugi ceva la modă, articolul nostru îți poate oferi câteva idei utile. Tendințele acestui sezon sunt legate de culori neutre și naturale, confort, lejeritate și multă textură. Trendurile iernii 2020 arată înapoi spre vremuri fericite și calme, de exemplu promovează ceva de genul „Granny chic”, mobilierul din bambus și trestie în stilul anilor 70, culorile neutre și, desigur, o mulțime de plante și arbori decorativi pentru a aduce viață în casă.

Cum statul în casă a devenit o necesitate acum în plină pandemie, cerebrează înconjurându-te de confort și de membri dragi ai familiei.

Culorile neutre

Culorile neutre nu se demodează cu adevărat și este o paletă pentru care optăm cu plăcere din nou, cu o întorsătură diferită de fiecare dată. Apelează la nevoia noastră de calm și odihnă în casă. Mobilierul are forme clasice, cu multe perne în nuanțe neutre, dar cu texturi de lux date de țesături de catifea și franjuri. Un covor texturat este de efect și poate pune în evidență un fotoliu sau scaun acoperit cu blană. Un bol cu plante uscate și cu parfum natural discret, câteva plante verzi sau un copăcel ornamental vor întregi acest decor plăcut și odihnitor. De asemenea, ferestrele termopan Salamander bluEvolution 82 se incadreaza perfect.

Obiectele tricotate

Atmosfera caldă și confortabilă este dată și de pernuțe, pături sau alte obiecte tricotate care sunt așezate pe canapele, paturi sau în alte locuri din cameră. La fel covoarele din bumbac cu texturi interesante în relief.

Culorile pământului

Termenul ”culorile pământului” se referă la nuanțe inspirate din natură, și pot fi reflexii calde ale solului, lemnului și mineralelor. Sunt foarte reconfortante și adaugă căldură unei camere. De fapt, se pare că  în 2021 culoarea dominantă va fi „Brave Ground”, care este foarte asemănătoare cu griul dulce al umbrelor și se spune că încurajează conexiunea și colaborarea și aduce un sentiment de comunitate și armonie acasă. Aceste culori se completează și se îmbină bine cu griul. Mobilierul potrivit este cel vintage  iar ca decorațiuni puteți folosi obiecte din ceramică nefinisată, gen oale și boluri din lut.

Sunt iarăși la modă împletiturile din nuiele

Împletiturile din bambus, trestie, răchită revin în trend. Pot fi fotolii, scaune, măsuțe de cafea, canapele, tăblii de pat etc. Pot fi folosite ca și piese centrale pentru o cameră. Este preferat aspectul îmbătrânit, rustic și nu modelele foarte finisate, lăcuite ori în culori prea puternice. Pot fi combinate cu lenjerie de pat albă, cu o cuvertură din lână împletită și cu câteva pernuțe colorate.

Granny Chic

Opusul aspectului calm și neutru este un amestec de modele, texturi și culori. Așa numitul stil „Granny Chic” readuce în casele noastre de astăzi tapetul cu modele și perdelele lungi care acoperă ferestrele, mobilierul  în forme clasice, nici tradiționale, nici moderne, canapelele acoperite cu catifea corai și turcoaz și covoarele colorate.

Materialele naturale

Este o revenire la anii 70, cu piese de mobilier din ratan ori lemn, ușoare și stilate, cărora li se dă un aspect retro cu ajutorul unor perne de scaune cu imprimeu floral sau cu câteva pernuțe brodate aruncate pe canapele, lejer. Un abajur din împletituri poate crea un punct focal fantastic. Combinați-le cu accesorii naturale, cu un covor din iută și, desigur, plante în vase din lut.

Modelele de flori

Mai exact sunt la modă tapetul și țesăturile cu flori mici care crează un fundal frumos, fără a fi copleșitoare. Se combină cu catifeaua în culori albastru marin sau bleumarin închis care este perfectă pentru lunile mai reci, se simte confortabil și arată elegant. Un covorul din iută și o masă din lemn vor adăuga atingeri naturale.

Înapoi la natură

Natura ne ajută să ne reconectăm cu lumea din jurul nostru, așa că aduceți-o în interior folosind nuanțe calde de verde pentru pereți și lemn cu aspect vechi pentru mobilier și decorațiuni. Apoi alegeți așternuturi frumoase având ca modele animale  sau plante de pădure, așezați pe canapele pernuțe din blană alături de o lampă sau de un sfeșnic rustic. E atât de confortabil!

Plantele și ierburile uscate

Decorează-ți casa cu buchețele de flori uscate, unele în nuanțe naturale și altele în culori vibrante care să aducă pete de frumusețe din loc în loc. Au un miros autentic. Ele vor aduce viață în casa ta atunci când nu există nimic în grădină. Pune pe masă un bol cu coji de portocale, frunze de mentă, bețișoare de scorțișoară și alte ierburi aromate uscate pentru a crea un parfum plăcut, relaxant.

Pereții placați

Placarea pereților cu diverse materiale a fost imensă recent și nu dă semne de scădere. Este ușor de realizat chiar și de către neprofesioniști. În acest mod poți transforma un perete simplu într-un colț confortabil, loc ideal pentru mese informale cu prietenii ori familia. Vopsește brâul placat în albastru, peretele cu ocru și agață câteva tablouri picturi în ulei. O masă cu bănci din lemn acoperită cu o față de masă albă, simplă, pahare transparente și o vază cu o crenguță din grădină vor întregi peisajul. Pe bancă poți adăuga câteva pete de culoare- perne de catifea bleumarin, ocru și roșu și pe jos așterne niște covorașe din iută. Mai e loc pentru un coș de ratan și câteva plante verzi ori uscate. Daca exista posibilitatea, o usa culisanta cu ridicare va schimba in totalitate ambientul.

blank