Featured, Ultima Ora

Toată conducerea Spitalului Județean Suceava a demisionat în bloc

Noua conducere a Spitalului Județean Suceava a demisionat miercuri seară, scrie Monitorul de Suceava. Este vorba de mangerul interimar Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan.

Situația este extrem de gravă în Spitalul din Suceava: peste 200 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, iar peste 30 de pacienți internați la acest spital au murit din cauza COVID.

În cursul serii de miercuri, medici din cadrul Spitalului Județean l-au contactat pe prefectul județului, Alexandru Moldovan, pentru a-i aduce la cunoștință că unitatea medicală a rămas fără conducere și l-au rugat să facă demersuri pentru ca spitalul să iasă din această situație.

Suceava este un focar de infecție cu noul coronavirus, un sfert dintre cazurile de îmbolnăvire din România provenind de acolo, iar municipiul reședință și opt comune din zonă au fost închise complet, intrând în carantină de luni seară.

Medicii suceveni sunt îngrijorați că li se termină echipamentele de protecție de pe secții, în timp ce în depozitele spitalului ar fi astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Managerul Spitalului Județean Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcție în 26 martie, iar în locul acestuia a fost numit Florin Filip. 200 de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, potrivit datelor anunțate miercuri seară de Grupul de Comunicare Strategică.