Semințele de cannabis sunt pentru planta de cannabis ceea ce strugurii sunt pentru vin. Fiecare sămânță dă naștere unei plante de cannabis, dar există nenumărate soiuri cu diferențele lor distincte. Există sute, dacă nu chiar mii de soiuri diferite de cannabis astăzi, care apar mai multe în mod constant.

Fiecare semință de cannabis diferită va produce o plantă diferită. Fiecare tulpină are propria aromă, conținut de rășină, canabinoid și echilibru terpenic. În cazul în care plantele sunt cultivate, modul în care sunt recoltate, prelucrate și o varietate de alți factori decid cum va fi mugurele.

În acest articol nu vom enumera toate tipurile de cannabis, ci vom vorbi despre 3 tipuri de semințe de cannabis. Este vorba despre semințele de cannabis obișnuite (regular), feminizate și autoflorante (autoflowering)  care au devenit foarte populare.

Semințe de cannabis autoflorante

Cannabis ruderalis, cunoscut în mod obișnuit sub numele de autoflower, este unul dintre cele mai populare tipuri de cannabis utilizate de cultivatori. Plantele autoflower nu necesită un ciclu de lumină diferit pentru a înflori, ceea ce înseamnă că se pot planta practic oriunde și recolta 7-10 săptămâni mai târziu.

Tulpinile de cannabis autoflower produc, în general, mai puțin decât semințele obișnuite de cannabis, iar conținutul de THC este de obicei mai mic. Cu toate acestea, conținutul de CBD din tulpinile autoflower este destul de ridicat, ceea ce le transformă într-o opțiune perfectă pentru uz medical.

Originar din Rusia, cannabis ruderalis a fost descoperit pentru prima dată în 1942 în sudul Siberiei.

Semințe de canabis feminizate

Plantele de cannabis pot fi de sex masculin, feminin sau hermafrodite. Plantele masculine și hermafrodite vor poleniza plantele de sex feminin în devenire și vor determina creșterea semințelor.

Este nevoie doar de o plantă masculină pentru a poleniza o întreagă cultură de plante femele.

Odată semințele feminizate se va dezvolta o plantă de cannabis de sex feminin (aproximativ 90% din timp), în rest vor fi hermafrodite. Semințele obișnuite vor fi 50% masculine și 50% feminine. Acest lucru îi determină pe cultivatori să prefere semințele feminizate.

Semințele de cannabis feminizate sunt create prin reproducerea a două plante de sex feminin. Atât „ouăle”, cât și polenul provin din plante de sex feminin din punct de vedere genetic. Acest lucru se poate face în câteva moduri diferite.

Modul natural de a crea semințe feminizate este de a permite unei plante de cannabis de sex feminin să rămână în stadiul de înflorire câteva săptămâni peste normal. Planta va începe să creeze polen într-un ultim efort de a produce cel puțin câteva semințe și să se reproducă.

O altă modalitate de a produce semințe feminizate este de a pulveriza o soluție de argint coloidal pe o plantă feminină de cannabis în fiecare zi timp de aproximativ 2 săptămâni chiar când intră în stadiul de înflorire. Acest lucru forțează planta să dezvolte saci polenici masculi.

Există, de asemenea, metode care stresează intenționat o plantă femelă până când începe să dezvolte saci polenici. Aceste tactici sunt cele mai folosite de către experți, deși sunt mai puțin fiabile și mai greu de realizat.

Semințe de cannabis obișnuite

Acestea sunt semințele pe care majoritatea oamenilor le cunosc. Semințele obișnuite necesită o atenție mai mare în timpul ciclului lor de creștere, asigurând schimbarea ciclului luminii pentru a intra în stadiul de înflorire.

Există încă multe dezbateri cu privire la semințele de cannabis. Unii cultivatori preferă să folosească semințe obișnuite și să sacrifice plantele de sex masculin, în timp ce alți cultivatori preferă semințele feminizate.

Se pot cultiva semințele de cannabis în România?

Conform legislației în vigoare, semințele de cannabis nu se pot cultiva în România, însă se pot comercializa sub forma de suveniruri sau cadou pentru colecționari in vederea conservării unei genetici cat mai variate.

Dacă doriți să oferiți un cadou inedit unui colecționar, puteți achiziționa diverse tipuri de semințe de cannabis intrând în magazinul online Zonaverde.ro. În acest magazin veți găsi o gamă variată de semințe de cannabis 100% legale, deoarece nu contin THC, si NU sunt destinate cultivării. Acestea sunt sigilate și ambalate de către producator, care garantează autenticitatea produselor. Acest magazin nu susține cultivarea semințelor și nu comercializează semințe de cannabis decât în scopul colecționării lor.

Achiziționându-le, acestea se pot transforma într-un suvenir sau cadou inedit pentru orice colecționar. Spor la cumpărături de cadouri inedite!