Promo

Tipuri de implant mamar. Care este varianta potrivită pentru tine?

Aspectul fizic reprezintă un factor important de care foarte multe femei țin cont, ajutându-le să fie mai încrezătoare și să se simtă mai confortabil în propria piele. Atunci când apar nemulțumiri legate de acest aspect, pot apărea și probleme cu stima de sine, iar activitatea lor de zi cu zi ar putea fi afectată.

 

O nemulțumire des întâlnită la multe femei este mărimea sânilor, așa că doresc să apeleze la implanturi mamare care să le ajute să arate așa cum își doresc. Iată ce ar trebui să știi despre acestea, astfel încât să poți face o alegere potrivită pentru tine.

Când se recomandă implanturile mamare?

Principala situație în care o femeie dorește să apeleze la implanturi mamare este atunci când aceasta are sânii mici și se simte complexată, dorind să aibă o formă mai plină și mai armonioasă a sânilor. Însă, există și posibilitatea ca sânii să fie asimetrici, iar un implant ar ajuta ca aceștia să obțină un aspect uniform, mai plăcut.

 

Implanturile mamare pot fi recomandate și în cazul femeilor care au trecut printr-o sarcină sau care, odată cu înaintarea în vârstă, și-au pierdut fermitatea sânilor. Desigur, procedura poate fi realizată și în urma masectomiei, pentru a realiza reconstrucția zonei mamare.

Tipuri de implanturi mamare

Implanturile mamare se pot împărți în mai multe categorii, în funcție de câteva criterii. Acestea includ compoziția din interiorul implantului, forma și textura.

După compoziție

În funcție de compoziție, putem vorbi despre două tipuri de implant: cu ser fiziologic și cu silicon. Implanturile din prima categorie reprezintă o variantă sigură, deoarece serul fiziologic nu este periculos pentru organism și poate fi absorbit în cazul în care implanturile s-ar deteriora sau sparge. 

 

Însă, acestea sunt foarte rar folosite în prezent, fiind înlocuite de varianta cu silicon. Siliconul reprezintă o variantă mai naturală și mai rezistentă, având o textură plăcută și oferind sânilor o formă cât mai armonioasă.

După formă

Forma este foarte importantă când vine vorba de alegerea unor implanturi potrivite. Acestea pot fi rotunde, fiind mai vizibile în zona superioară a sânului. Deși sunt mai ușor de observat, există femei care doresc o anumită formă a sânilor și optează pentru astfel de implanturi.

 

De cealaltă parte, avem implanturile anatomice. Acestea sunt ceva mai alungite, au formă de lacrimă și asigură un aspect mult mai natural, așezându-se perfect pe forma sânului. Pe lângă felul în care arată, implanturile anatomice prezintă un risc mai scăzut de a se deplasa sau roti.

După textură

În cele din urmă, putem vorbi și despre implanturi netede sau texturate. Cele netede sunt mai moi și au o textură naturală, însă prezintă un dezavantaj. Ele nu se fixează destul de bine, așa că există riscul de a se deplasa. Pe de altă parte, implanturile texturate sunt acoperite de un material special care le ajută să se așeze perfect și să prevină rotirea, lipindu-se de interiorul sânului.

 

Implanturile mamare pot ajuta orice femeie să se simtă mult mai încrezătoare în forțele proprii și să fie mai mulțumită cu corpul său. Dacă și tu îți dorești sâni mai mari, discută cu un chirurg estetician și alege un tip de implant mamar de calitate, potrivit pentru tine.

blank