Putin
Actualitate

Țintele lui Vladimir Putin. România este una dintre țările vizate de atacuri nucleare din partea Rusiei

Pe măsură ce Rusia suferă eșecuri severe după mișcările de contraofensivă ale Ucrainei, preocupările cu privire la următoarea mișcare a prețedintelui Vladimir Putin persistă. Liderul de la Kremlin ar putea folosi chiar armele nucleare și să bombardeze chiar și alte țări.

Există încă posibilitatea ca Rusia să-şi folosească arsenalul nuclear din Ucraina pentru a opri sprijinul militar occidental pentru Kiev. De asemenea, prin acest pas Moscova ar putea oferi putere psihologică soldaților săi. În cazul în care Rusia ar lansa un atac nuclear, Vladimir Putin va da o lovitură nucleară tactică cu o rachetă mai mică în Ucraina. Ar alege această rachetă din cauza riscurilor privind radiațiile și pentru a diminua riscurile unui accident nuclear la Zaporojie.

De asemenea, Putin presupune că Ucraina va fi nevoită să își oprească activitatea militară. Astfel, țara invadată va fi dispusă să ajungă la negocieri pentru cedarea definitivă a teritoriilor din Donbass şi Crimeea. Liderul de la Kremlin mai crede că Occidentul nu va mai acorda ajutor militar Ucrainei de teama unei escaladări a conflictului nuclear.

Cu toate acestea, consecințele sunt greu de prevestit şi cel mai probabil ar fi foarte nefavorabile pentru Rusia. Pentru început, lovitura nucleară a Rusiei nu va fi văzută ca un semn de putere, ci mai degrabă ca un semn de slăbiciune extremă. Această mişcare finală şi disperată este văzută de experții militari ca fiind prăbuşirea unui imperiu.

Ce va face SUA dacă Ucraina va fi atacată nuclear

În acest context, SUA s-ar simți forţate să reacţioneze la atacul nuclear al Rusiei. Astfel, Joe Biden va trebui să stabilească o poziţie şi mai puternică împotriva Moscovei. De asemenea, este îndoielnic că Ucraina va înceta brusc să se apere.

Mai mult decât atât, dacă Rusia va ataca nuclear Ucraina ar însemna începutul atacurilor spre Europa. Preşedintele Rusiei a spus că este gata să folosească arme nucleare strategice pentru a apăra teritoriul rus în cazul în care toate statele membre NATO îşi vor trimite trupele în Ucraina pentru a elibera teritoriile din Crimeea.

Rusia va ataca NATO

Putin va ordona să fie lovite prioritar cu rachete nucleare strategice doar statele membre NATO care reprezintă o ameninţare pentru Rusia. De asemenea, vor fi bombardate și cele care pot să se apere de arsenalul nuclear. În mod sigur va lovi simultan toate țările vizate pentru că va avea câteva minute la dispoziție ca să protejeze Rusia de atacurile NATO.

Sunt vizate țări care pot să riposteze nuclear şi cu protecţie împotriva arsenalului balistic şi nuclear al Rusiei. În această categorie sunt incluse și cele care au rol coordonator și de comandă. Țările cu sistem radar cu rol în scutul antirachetă pot fi vizate. În România ar putea fi lovită baza militară cu rachete de interceptare de la Deveselu, aeroporturile, aerodromurile, sistemele de rachete Patriot. Este probabil să fie atacat și Bucureştiul. Putin s-a tot plâns mereu că România are aceste rachete de interceptare îndreptate împotriva Rusiei, deşi acest lucru este fals.

În Polonia, Putin ar lovi baza militară cu rachete de interceptare din Redzikowo, aerodromuri, oraşe, inclusiv Varşovia, şi alte obiective militare. De asemenea, va fi atacat și sistemul radar cu avertizare timpurie din Malatya din Rusia. De asemenea, și alte obiective militare și civile.

Germania, Marea Britanie, Franța sunt țintele lui Putin

De asemenea, Rusia vizează Franța, Germania și Marea Britanie. În hexagon, Putin ar bombarda bazele nucleare, porturile navale, aerodromurile, bazele militare, alte obiective militare și civile. De asemenea, în Germania este vizat comanda scutului antirachetă din Ramstein, în timp ce în Regatul Unit vor fi atacate bazele nucleare, radarul cu avertizare timpurie, aerodromurile, bazele militare, porturile navale, alte obiective militare şi civile, inclusiv Londra.

Marea Britanie şi Franţa vor fi bombardate cu cele mai multe rachete intercontinentale pentru că sunt puteri nucleare. Probabil că Rusia va lovi aceste state cu cel puțin câteva sute. Totuși, liderul de la Kremlin va folosi maxim 1.000 de rachete nucleare. Restul vor fi păstrate pentru a lovi SUA care au 3.700 de rachete nucleare.

Amenințările lui Joe Biden pentru Vladimir Putin

Președintele american Joe Biden a avertizat Rusia să nu folosească arme nucleare în războiul din Ucraina. Biden a spus că o astfel de acţiune va „schimba faţa războiului ca în al Doilea Război Mondial”. Totuși, Moscova ar putea fi descurajată să folosească arme nucleare tactice de către un aliat al său, China.

SUA, Franţa şi Marea Britanie vor riposta dur dacă Rusia va ataca Ucraina cu arme nucleare tactice. De asemenea, conflictul va escalada într-un război cu arme nucleare strategice. Un aspect important este că Rusia va avea multe ţinte, dar ea va fi o singură ţintă pentru cele trei puteri nucleare.

Poate că multe zone din Europa şi America de Nord vor deveni radioactive pentru mult timp şi va debuta iarna nucleară care va duce la moartea a cinci miliarde de oameni. În plus, un război nuclear ar putea duce chiar la dispariţia vieţii de pe suprafaţa planetei. În mod sigur Rusia nu va supraviețui după ce va încasa 4.000 de rachete nucleare, informează Mediafax.