Auto

Ți-a fost suspendat permisul de conducere? Iată cum te poate ajuta un avocat din Suceava să contești procesul-verbal!

Reținerea permisului de conducere creează întotdeauna neplăceri în rândul șoferilor. Unii dintre aceștia au obligația profesională de a se deplasa prin țară pentru interesul unei societăți comerciale sau al unei organizații, iar suspendarea permisului de conducere îi poate lăsa fără loc de muncă.

Totuși, atunci când greșești, polițiștii nu te iartă. Au însă întotdeauna dreptate? Nu, iar tu poți să contești suspendarea permisului de conducere! Nu este o procedură prea complicată, însă dacă nu ești familiarizat cu birocrația aferentă, cel mai bine ceri ajutorul unui cabinet individual de avocatura. Hai să vedem cum decurge tot procesul.

Prin ce etape trebuie să treci pentru a-ți recupera permisul de conducere?

În primul rând, vorbim despre formularea contestației. Aceasta trebuie să cuprindă descrierea contextului în care s-a aplicat sancțiunea. De asemenea, este important să menționezi și contraargumentul legal care presupune amintirea unor texte din legislația rutieră.

Contestația se poate depune în termen de 15 zile de la data în care ți-a fost aplicată sancțiunea. Ea poate fi depusă atât personal la sediul judecătoriei menționate în procesul verbal, dar se poate trimite și prin poștă. Poți cere și ajutorul unui avocat în acest sens, poate fi vorba chiar despre avocat Denisa Nimigean. Poate depune contestația în locul tău la sediul judecătoriei.

Cât despre dosarul de contestare, acesta trebuie să conțină următoarele documente:

  • cererea de contestație în două exemplare semnate;
  • copie de pe procesul verbal de constatare;
  • copie de pe dovada de reținere a permisului;
  • copie de pe actul de identitate;
  • copie de pe certificatul de înmatriculare;
  • copii de pe alte acte pentru susținerea plângerii respective pe care le vei întocmi împreună cu avocatul tău. Dacă ești din Suceava, poți cere oricând ajutor biroului individual de avocatură Denisa Nimigean.

Pe lângă toate acestea, va trebui să depui și o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefă, alături de o taxă de timbru de 1 RON și un timbru judiciar de 0,15 RON. Aceste taxe se achită în contul administrației financiare de la domiciliul petiționarului.

Citește și  Exteriorul SUV-ului EV9 dezvăluit în 2 scurte prezentări video

Cum se desfășoară procesul pentru recuperarea permisului de conducere?

La data începerii procesului, te poți prezenta singur sau poți apela la ajutorul unui avocat. Toate argumentele prezentate judecătorului trebuie să aibă la bază noțiuni legale. Dacă te duci singur, este important să formulezi un discurs și să convingi instanța de judecată cu argumente clare și concise.

 

Există și varianta în care nu ești mulțumit de discursul prezentat în instanță. Ce poți face atunci? Poți cere o amânare a pronunțării sentinței judecătorești prin depunerea unei concluzii scrise. Totuși, pentru a evita astfel de situații, cel mai bine apelezi la ajutorul unui avocat. Acesta te va reprezenta cu profesionalism, iar procesul se va finaliza astfel într-un timp mult mai scurt. Dacă demonstrezi că ești nevinovat, sentința va fi cu siguranță favorabilă pentru tine.

Cum îți recuperezi permisul de conducere după ce ai câștigat procesul contestației procesului verbal?

După ce reușești să îți demonstrezi nevinovăția, iar procesul se încheie cu o decizie favorabilă în ceea ce te privește, îți poți recupera permisul de conducere de la poliția în raza căreia s-a petrecut evenimentul respectiv.

Pentru a-ți recupera permisul de conducere, vei avea nevoie de certificatul de grefă emis de serviciul de grefă al instanței de judecată unde s-a depus contestația. Atenție! Este posibil ca certificatul de grefă să fie emis într-o altă zi și nu neapărat în ziua depunerii cererii, însă acest lucru nu reprezintă o problemă.

Acestea fiind spuse, dacă ți-a fost suspendat dreptul de a conduce mașina dintr-un motiv sau altul, iar tu știi că ești nevinovat și poți demonstra acest lucru, începe cât mai curând demersurile. Pentru ca lucrurile să se desfășoare rapid și sigur, cere ajutorul unui birou individual de avocatură. Un avocat, așa cum este și avocat Denisa Nimigean, cunoaște deja toate demersurile ce trebuie făcute pentru a obține un verdict favorabil.

S-ar putea să dai greș dacă alegi să inițiezi de unul singur procesul, mai ales că nu beneficiezi de asistența unui avocat. Dacă vrei să îți recuperezi cât mai curând permisul de conducere, pune-ți toată încrederea în cunoștințele unui avocat!

Citește și  Cele mai sigure mașini de pe piață pentru escapadele tale

 

blank