Alegerea mobilierului pentru baie și bucătărie este o etapă de bază în amenajarea locuinței, deoarece fiecare dintre aceste camere are propriile caracteristici și cerințe. Umiditatea, aburul, nevoia de a beneficia de acces, acestea sunt doar câteva dintre detaliile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi mobilierul pentru baie și pentru bucătărie. Dacă nu știi încă să alegi corect mobilierul pentru aceste camere, iată ce ar trebui să știi.

Mobila pentru baie se alege pe considerente de rezistență

Dacă alegerea mobilierului pentru o locuință este uneori floare la ureche, ei bine mobilierul de baie este mai special pentru că va fi folosit într-o cameră puțin mai pretențioasă. Băile sunt prin definiție spații umede, în principal din cauza aburului frecvent. Dacă în baie nu există fereastră și nici sisteme speciale de ventilație, atunci ar trebui să ai în vedere un tip de mobilier care să reziste foarte bine la aceste variații de umiditate.

Mobilier din lemn pentru estetică

Poți alege mobilier din lemn, dar care să fie tratat astfel încât să poată răspunde cât mai bine exigențelor de rezistență și de durabilitate, dar și un tip de lemn rezistent și estetic, care să îmbine cât mai bine nevoile tale de confort.

Pe de altă parte, ar fi bine să alegi un tip de mobilier care să îți permită să stochezi lucrurile cu adevărat necesare pentru tine și pentru baia ta, cum ar fi prosoapele, dar și dispenserele de care ai nevoie pentru a-ți asigura igiena. Tendințele moderne atrag atenția asupra utilizării dulapurilor din lemn deschise, fără uși, care să îți ofere și confortul utilizării în orice moment.

Mobilier din oțel pentru rezistență

Unele piese de mobilier pot fi realizate în sistem hibrid, adică cu anumite elemente de oțel, care nu doar sporesc frumusețea băii tale, ci îi și oferă un plus de rezistență. Oțelul tratat anticoroziv poate fi o soluție foarte bună dacă ai deja o baie decorată cu piatră naturală sau cu elemente moderne de materiale compozite. Vei vedea că și elementele cromate pot aduce un plus de frumusețe camerei, mai ales că acestea sunt atât de versatile la nivel de potrivire pe culoare și forme.

Mobila de bucătărie se alege în funcție de spațiul disponibil

Spațiul disponibil în bucătărie  este foarte important în vederea alegerii celui mai bun tip de mobilier, deoarece acesta dictează practic mare parte din alegere. Există o multitudine de tipuri de mobilier pe care îl poți alege pentru bucătărie, iar aici variantele sunt diverse. Poți alege mobilier unitar, de tipul unui blat sau a unei mese individuale, însă poți alege și bucătării complexe și complete care să îți asigure în totalitate exigențele în ceea ce privește confortul.

Mobilierul de bucătărie trebuie să răspundă și el cerințelor în ceea ce privește umiditatea, mai ales pentru că în bucătărie aburul este aproape permanent. Este important să ai în vedere însă și alegerea unei hote care să elimine aburul și fumul, astfel încât acesta să nu afecteze mobilierul.

Mobilierul de bucătărie se recomandă a fi închis cu uși sau geamuri, pentru a proteja pe cât posibil produsele pe care le utilizezi în interiorul acestui spațiu. Din fericire există și o multitudine de tipuri de bucătării modulare care permit o amenajare facilă a obiectelor, drept pentru care ar trebui să le ai în vedere mai ales atunci când te pregătești să faci schimbări la nivelul mobilierului de bucătărie.

 

Iată așadar două tipuri de mobilă, pentru două camere separate și diferite din punct de vedere a condițiilor de utilizare. Două opțiuni și mai mult decât orice două alegeri pe care trebuie să le faci cunoscând detaliile despre tipul camerelor, dar și despre felul în care funcționează acestea.