Orice antreprenor se poate afla intr-o continua cautare a unor solutii financiare care sa se dovedeasca avantajoase intrucat prin intermediul lor sa isi poata dezvolta continuu afacerile. Solutii pot exista, insa fiecare dintre acestea merita analizate pentru descoperirea celor mai potrivite in functie de fiecare situatie in parte.

Locul potrivit

Omnicredit reprezinta prima platforma fintech de microfinantare din tara noastra care isi deruleaza activitatea exclusiv online. De-a lungul anilor au fost sprijinite nenumarate business-uri aflate la inceput de drum prin solutii de finantare foarte avantajoase si mult mai accesibile in comparatie cu cele oferite de institutiile financiare traditionale.

Creditare

Aceasta este o solutie potrivita pentru o multime de afaceri care permite dezvoltarea lor si se poate alege pentru plata furnizorilor, a utilajelor, achizitionarea de materiale si nu numai. Conditiile impuse sunt foarte simple si foarte putin stricte, printre acestea numarandu-se necesitatea activitatii economice in ultimele trei luni. Totusi, se dau sanse inclusiv business-urilor nou infiintate care vor sa se afirme, iar la Omnicredit chiar se pune pret pe creativitate, fiind apreciate cele mai inedite idei. Creditarea este o modalitate de finantare pe termen lung prin care se poate dezvolta orice afacere si se poate alege impreuna cu alte solutii disponibile aici.

Scontare

Aceasta este o solutie financiara care iti permite sa incasezi pe loc biletele la ordin si CEC-urile care vin de la clienti si care au termenul de plata in viitor. E simplu, acestea se gireaza catre Omnicredit care face plata si asteapta in locul tau incasarea la scadenta. Solutia este potrivita pentru toate business-urile mici si mijlocii care sunt in cautarea unei modalitati rapide si simple de finantare. Este foarte simpla si se pune in practica din numai cateva click-uri, iar poate ca unul dintre cele mai mari avantaje este reprezentat de faptul ca scontarea este foarte simpla, fiind poate una dintre cele mai rapide variante prin care se poate finanta un business.

Factoring

Atunci cand ai un business mic ce ofera produse si servicii cu factura la termen de plata probabil ca exista diferite situatii in care sa fie necesara incasarea mai rapida a banilor. Exact pentru asta exista factoringul, fiind o solutie prin care iti cesionezi creantele si poti sa incasezi pe loc banii pentru facturi. Asadar, deblocarea lichiditatilor in lei sau in valuta se poate face din numai cateva click-uri, fiind foarte simplu si comod. Modalitatea este ideala mai ales pentru firmele care se confrunta cu diferente mari intre momentul platii la furnizori si cel al incasarii facturilor emise de catre clienti. In plus, acesta nu este un credit, ci doar o solutie pentru accelerarea incasarilor, asa ca nu este afectat gradul de indatorare al firmei si nici nu este nevoie de garantii materiale.

Avantaje importante

Faptul ca activitatea se deruleaza exclusiv online este poate unul dintre cele mai mari avantaje pe care oricine le poate descoperi la Omnicredit intrucat pe aceasta cale se pot face economii considerabile de timp. Mai mult, aici antreprenorii se bucura de sprijinul unei echipe experimentate, care lucreaza de peste 15 ani in domeniu si pentru care nu exista situatii care sa se dovedeasca a fi mult prea complicate incat sa nu isi gaseasca solutii. Orice om de afaceri are sansa de a dobandi nenumarate informatii care sa ii fie de folos atunci cand isi deruleaza activitatea. Nu in ultimul rand, aici se evita si birocratia pe cat de mult posibil, fiind eliminate toate procedurile dificile care nu fac nimic altceva decat sa puna bete in roate dezvoltarii. Se gasesc solutii de finantare pentru persoane juridice foarte avantajoase, iar Omnicredit iti propune cateva dintre acestea.