Medical

Sfaturi pentru o sarcină sănătoasă

Sănătatea este esențială în acest moment. De asemenea, este important să fiți liniștite psihic, pregătite și fericite. De aceea, vă vom oferi câteva sfaturi pentru o sarcină sănătoasă și fericită.

Mâncați și beți sănătos în timpul sarcinii

Dieta trebuie să fie variată și echilibrată. Important este să consumați alimente bogate în nutrienți și vitamine, cum ar fi acid folic, fier, calciu și iod, dar nu și în grăsimi. Dieta trebuie să fie pe bază de legume, fructe, cereale, lactate și leguminoase, fără a uita aportul zilnic de carne și proteine ​​din pește.

O dietă sănătoasă include o hidratare adecvată. Este esențial să beți suficientă apă și lapte care furnizează calciu. Puteți bea și sucuri, dar naturale și fără zahăr. Desigur, trebuie să uitați de băuturile alcoolice și de cafea.

Luați suplimente cu vitamine recomandate de medic

Pentru a completa o dietă sănătoasă, medicul vă va recomanda anumite suplimente cu vitamine care includ acid folic, alături de alte suplimente cu vitamine și minerale, de asemenea, benefice pentru sarcină, cum ar fi fier, iod, calciu … În acest fel, ajutați fătul să se dezvolte corect evitând deficiențele care ar putea provoca complicații atât pentru bebeluș (greutate mică, spina bifida …) cât și pentru voi (anemie, preeclampsie…).

Faceți exerciții în timpul sarcinii

Pentru bunăstarea voastră și pentru o creștere în greutate ideală, este esențial să faceți exercițiile corecte. Puteți face înot, yoga, mers pe jos, pilates etc.

Prin efectuarea unui exercițiu moderat și constant, vă veți îmbunătăți starea cardiovasculară și musculară. Toate acestea vor contribui la o stare fizică generală mai bună și vă vor permite să faceți față sarcinii și nașterii cu mai puține riscuri.

Purtați haine adecvate

Trebuie să purtați haine confortabile (inclusiv încălțăminte), adecvate creșterii în greutate și volum pe care o experimentați. Acest lucru va ajuta sângele să circule mai bine, mișcările voastre vor fi corecte, nu forțate, iar pielea se va menține sănătoasă. Nu trebuie să vă îmbrăcați cu haine foarte largi, deoarece sarcina nu mai este de foarte mult timp în contradicție cu moda. În prezent, în magazine veți găsi o gamă variată de haine frumoase pentru maternitate. Tocurile pot aștepta, trebuie să vă simțiți cât mai confortabil posibil. Alegeți-vă încălțăminte comodă și chic, pentru un look special. Rețineți că acum bunăstarea psihică este importantă.

Răsfățați-vă mintea în timpul sarcinii

Dacă vă faceți timp pentru îngrijirea corpului vostru, trebuie să vă faceți timp și pentru relaxare și pentru a avea grijă de mintea voastră. Nu numai organismul este mai vulnerabil în timpul sarcinii. Găsirea liniștii voastre sufletești și efectuarea de exerciții de relaxare acasă vă vor ajuta să vă simțiți mai bine. Nu trebuie decât să faceți activități care vă plac, cum ar fi să mergeți la film, să citiți, să mergeți la plimbare etc.

Odihniți-vă în timpul sarcinii

Corpul cere somn și odihnă în această perioadă. Starea de oboseală și somn își poate face simțită prezența din primul moment. Este unul dintre primele simptome ale sarcinii. Dar este mai mult decât probabil să-și facă simțită prezența și în faza finală a sarcinii. Este ceea ce corpul are nevoie și trebuie să-l ascultați. Așadar, odihniți-vă mai mult, fără să uitați că exercițiile fizice moderate vă vor face să vă odihniți și să dormiți mai bine.

Mergeți la medic

Vizitați periodic ginecologul pentru a efectua testele corespunzătoare și pentru a avea parte de asistență prenatală adecvată. Astfel, veți monitoriza atât starea de sănătate a bebelușului, cât și a voastră. Consultând specialistul veți scăpa de toate îndoielile și temerile voastre. Totodată, veți stabili planul nașterii. Efectuarea unor analize medicale și a unor teste prenatale vă vor oferi liniște sufletească. Datorită ecografiei vă veți apropia și mai mult de copil.

Sperăm ca aceste câteva sfaturi să vă ajute să vă aveți parte de o sarcină sănătoasă. În cazul în care credeți că nu sunteți pregătite pentru o sarcină, puteți folosi o metodă contraceptivă de urgență, pastila de a doua zi. Viață frumoasă vă dorim!