Actualitate

Seniorii din Sectorul 6 vor beneficia de două noi cluburi

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că seniorii aria administrată de el vor avea acces la două noi cluburi pentru seniori în curând. Primul dintre acestea urmează să fie inaugurat în aproximativ două săptămâni. Cele două cluburi pentru seniori vor fi amplasate pe Calea Crângași nr. 44 și pe Șoseaua Virtuții nr. 1-3, unde anterior funcționa sediul DGITL. Cel de-al doilea va deschide ușile anul viitor, în primăvară. În viitorul apropiat, Primăria Sectorului 6 se va ocupa de amenajarea acestor locații.

Primarul a transmis aceste informații în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, care a fost sărbătorit în Parcul Drumul Taberei.

„Susțin îmbătrănirea activă, tocmai de aceea, în #Sectorul6, avem activități specifice, de mișcare, de socializare, care să-i țină pe seniori activi. Programul „Mișcare pentru Sănătate”, gândit și implementat de colegii de la Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, este unic în țară.

(…) Vă anunț că vom deschide alte două cluburi pentru dumneavoastră, unde să petreceți timp de calitate. În total, vor fi 4. Unul se află pe Bd. 1 Mai și altul pe Bd. Timișoara, astfel că vom acoperi cât mai mult din sector”.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că seniorii din zonă pot beneficia de controale și investigații medicale gratuite la Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, cu condiția să prezinte un bilet de trimitere de la medicul de familie. Același beneficiu este valabil și pentru tratamentele balneare de la Centrul pentru persoane vârstnice „Floarea Roșie”, care este echipat cu aparatură ultramodernă.

De asemenea, a fost menționat proiectul „SAFE” (Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație), care este destinat pensionarilor din medii defavorizate, ce trăiesc singuri și au probleme de sănătate. Prin intermediul acestui proiect, pensionarii pot beneficia de investigații medicale gratuite, inclusiv radiografii pulmonare.

blank