Șeful IPJ
Actualitate

Șeful IPJ Giurgiu, înlocuit din funcție după scandalul de la Bolintin Vale

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a decis joi înlocuirea din funcție pe șeful IPJ Inspectorului de Poliție Județean Giurgiu, comisarul-șef Cătălin Georgescu, după scandalul protestelor de miercuri seară ale cetățenilor din orașul Bolintin Vale, izbucnite după ce un șofer de microbuz a fost atacat și omorât, pe 9 ianuarie.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, se arată în comunicatul în care MAI anunță înlocuirea comisarului-șef Cătălin Georgescu. Decizia a fost luată în urma unei ședințe organizate la nivelul conducerii MAI, cu participarea șefului Poliției Române și șefului Jandarmeriei Române.

Oamenii care au ieșit în stradă în Bolintin Vale au cerut ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă și alții au fost atacați și bătuți cu bestialitate de o grupare de romi, care percepeau taxe de protecție de la localnici.

„Pe raza orașului Bolintin Vale, sunt prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, se mai arată în comunicat.

O echipă comună din cadrul I.G.P.R. și a I.G.J.R. a fost trimisă în județul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situației operative, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.

Pe raza orașului Bolintin Vale, sunt prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

„Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcția de inspector șef a domnului comisar-șef Dana Ionuț, ofițer care a ocupat mai multe funcții de conducere, în prezent fiind titularul postului de șef al Poliției Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B.

De asemenea, domnul comisar-șef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcția de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de șef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R.

Șeful IPJ Giurgiu comisarul Georgescu Cătălin Constantin i s-au stabilit atribuții la nivelul Direcției Management Strategic și Suport Informațional, structură din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicat.