Actualitate

Se dă stardul procedurile de expropriere pentru construirea noului complex educațional din Sectorul 4, Bd. Metalurgiei, a anunțat PS4

Primăria Sectorului 4 transmite că s-a dat startul procedurilor de expropriere pentru construirea unui nou complex educațional pe Bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. Acest complex educațional va include o școală, o grădiniță și o creșă, care vor fi construite de la zero. Decizia a fost aprobată de Consiliul Local al Sectorului 4. Noul complex educațional va fi dezvoltat pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și va fi situat în proximitatea noilor terenuri de sport din zonă.

„Lângă cele 14 terenuri de sport pe care le-am amenajat în zona parcului Tudor Arghezi, comunitatea Sectorului 4 va construi de la zero, o creșă, o grădiniță și o școală. Sunt bucuros că acest proiect are votul consilierilor locali, pentru că domeniul educațional reprezintă o prioritate a dezvoltării comunității noastre. Fără educație nu poate exista nimic. Lucrurile acestea contează extrem de mult pentru că nu putem construi o societate performantă fără educație, fără o infrastructură de calitate nu se poate. Astăzi, suntem motorul Capitalei iar polul de dezvoltare al Bucureștiului este aici, în Sectorul 4”, a afirmat primarul Daniel Băluță, conform unui comunicat transmis de PS4.

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe familii cu copii aleg să se mute în Sectorul 4, motiv pentru care Primăria Sectorului 4 a considerat necesar să găsească soluții pentru a oferi copiilor și părinților locuri aproape de casă, unde să poată desfășura activități educaționale în spații sigure și conforme cu reglementările legale. În acest context, administrația sectorului a identificat un teren situat pe Bulevardul Metalurgiei și are în plan construirea unei școli, a unei grădinițe și a unei creșe pentru comunitatea locală.

Recent, în aceeași zonă, Primăria Sectorului 4 a inaugurat Parcul Tudor Arghezi, care se întinde pe aproximativ 4 hectare și oferă numeroase oportunități pentru petrecerea timpului în aer liber, practicarea activităților sportive și socializarea pentru locuitorii care locuiesc pe Bulevardul Metalurgiei.

blank