Scurt ghid pentru a te proteja împotriva dezinformării pe internet

0

Zi de zi, avem de-a face cu foarte multe informații venite din nenumărate surse. Dat fiind faptul că, astăzi, accesul la informație și promulgarea acestuia pe internet sunt două activități extrem de ușoare, oricine poate să citească date și elemente fără un efort prea mare. Cu toate acestea, stă în responsabilitatea noastră să filtram datele reale de cele false, care, în mod normal, s-ar fi realizat chiar de presă. Astăzi lucrurile stau cu totul și cu totul diferit, întrucât redacțiile aferente presei sunt extrem de volatile și variate, ceea ce ne face alegerea mult mai grea. Tocmai din acest motiv, rezultatul final și opțiunea ideală stă în mâinile noastre. Rămâi alături de noi și descoperă, pe parcursul rândurilor următoare, un scurt ghid pentru a te proteja împotriva dezinformării pe internet!

  1. Verifică fiecare informație din trei surse

Nu este un secret faptul că, una dintre cele mai des utilizate reguli este cea de a verifica fiecare informație din trei surse. Chiar dacă, la început, acest proces este relativ complex și dificil, pe parcurs lucrurile se vor simplifica, iar acesta se va transforma într-un obicei zilnic. Nu doar că vei avea posibilitatea să descoperi care este adevărul din spatele informațiilor prezentate, însă vei putea, inclusiv, să îi faci și pe cei dragi mult mai atenți la ceea ce citesc. Potrivit specialiștilor, știrile și noutățile pe care le acceptăm și le integrăm în creierul nostru nu fac altceva decât să ne afecteze gândirea și alegerile pe termen lung, ceea ce se va vedea în modul în care vom trăi viața.

  1. Asigură-te că citești știri venite din surse sigure

Un alt aspect extrem de important pe care trebuie să îl iei în considerare este calitatea știrilor. La ora actuală, există o serie de publicații care sunt considerate sigure, acestea fiind des accesate de români. Pe această listă se înscriu și cele mai noi stiri Mehedinti, pe care le poți găsi direct pe Ziarul Olteniei. În ciuda faptului că dezinformarea se află printre noi, aceasta nu trebuie să ne oprească din a mai fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în țară și în lume. De aceea, responsabilitatea stă în mâinile noastre și, în același timp, ne oferă posibilitatea să credem întocmai în ceea ce noi considerăm că este adevărat.

  1. Fă o selecție cu privire la canalele de televiziune pe care le urmărești

Dacă ești genul de persoană care petrece o bună perioadă de timp uitându-se la televizor, este important să știi, încă de pe acum, faptul că este imperios necesar să realizezi o selecție. Potrivit specialiștilor, știrile pe care le auzim de la televizor ne pot afecta foarte mult sănătatea, în măsura în care sunt prezentate dintr-o postură mai puțin adevărată. Tocmai din acest motiv, luând în considerare posturile de televiziune pe care le urmărești cel mai des, păstrează-le pe acelea și, eventual, șterge-le pe cele pe care nu le urmărești deloc.

Bucură-te de cele mai bune metode pentru a te proteja împotriva dezinformării pe internet (și nu numai), astfel încât să faci alegerile potrivite pentru tine!