Actualitate

Scandalurile continuă la Cultură. Acum a izbucnit un conflict la Muzeul Țăranului Român

Schimbarea ministrului la Cultură pare că nu va liniști deloc apele. După scandalul de la Operă a izbucnit un nou conflict, de data aceasta la Muzeul Țăranului Român.
Mai mulţi angajaţi acuză probleme de management la Muzeul Ţăranului Român. Aceștia au făcut un memoriu după ce Corina Şuteu, actualul ministru al Culturii a anunțat că dorește reluarea examenului pentru alegerea unui nou director. Recentul examen i-a dat câştig de cauză lui Vintilă Mihăilescu după ce mandatul lui Virgil Niţulescu la conducerea muzeului a expirat.
Deși concursul a fost câştigat de Vintilă Mihăilescu, ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat reluarea demersurilor de ocupare a acestui post.

Astfel, mai mulţi cercetători ai muzeului i-au trimis un memoriu ministrului Culturii în care semnalează o serie de greşeli pe care le-ar fi comis fostul director Virgil Niţulescu.

„În ultimii doi ani, ca urmare a unei serii de nereguli şi derapaje instituţionale, am solicitat conducerii instituţiei, domnului manager Virgil Ştefan Niţulescu, prin înaintarea unui număr de două memorii să ia act că prin deciziile puse în practică, a transformat Consiliul de Administraţie al MNŢR dintr-un organism deliberativ într-unul consultativ”, se arată în Memoriu.

Mai mult de atât, aceștia susțin că în urma controlului Curţii de Conturi, au fost constatate deficienţe în manageriatul muzeului.

blank